ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ДЪЛГООЧАКВАНИЯТ БИОГРАФИЧЕН ФИЛМ НА СТИВЪН СПИЛБЪРГ ГЛЕДАМЕ НА КИНОМАНИЯ 2022

23 Oct, 2022

Семейство Фейбълман“ (The Fabelmans) почти биографичният филм на световноизвестния режисьор Стивън Спилбърг ще имаме възможност да гледаме на тазгодишната Киномания. Прожекцията е на 25 ноември в зала 1 на НДК.
 
Продукцията, за която сякаш режисьорът се готви цял живот, спечели Наградата на публиката във фестивала в Торонто. В главните роли ще видим Мишел Уилямс (Мици Фейбълман), Пол Дейно (Бърт Фейбълман), Сет Рогън (Бени), Гейбриъл Лабел (Сами Фейбълман), Джийни Бърлин (Хадаса), Джъд Хърш (чичо Борис), както и легендарния режисьор Дейвид Линч, който се въплъщава в образа на Джон Форд. Съсценарист е Тони Кушнер, с който Спилбърг си партнира в много други успешни проекти.
 
Сами Фейбълман е момче, което израства в Аризона в периода след Втората световна война. Раздвоен между артистичната си, запазила детето в себе си майка Мици и прагматичния си, често неглижиращ семейството баща Бърт, той успява да изгради собствената си идентичност, докато се мести с родителите си из различни американски градове, към които трябва да се адаптира. Проблемите в семейството оставят трайна следа в младия Стивън и го превръща в един от великите кинорежисьори на нашето време.
 
Филмът е обяснение в любов към седмото изкуство, една медитация върху миналото, сътворена с трогателна искреност и носталгия.
 
КИНОМАНИЯ се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.Филмовото събитие ще се проведе между 17 ноември и 4 декември и отново ще покаже най-доброто от седмото изкуство за последните две години, златни класики и български премиери.