ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

АНГЕЛ ЗАБЕРСКИ ТРИО С НОВ АЛБУМ И КОНЦЕРТ В НДК

12 Mar, 2019

Събитието е част от турнето на музикантите – „Малко нощна музика“
 
На 18 април в зала 6 Ангел Заберски /пиано/, Стоян Янкулов – Стунджи /ударни/ и Борис Таслев /контрабас/ ще представят най-новия музикален проект на триото „Like Jazz – Volume 2“. 

Концертът е част от турнето на музикантите от Ангел Заберски Трио – „Малко нощна музика“. Препратката към една от най-романтичните класически пиеси не е случайна, тъй като музиката, която ще чуе публиката на 18 април, е селекция от най-популярните и същевременно романтични класически теми от Бах, Шопен, Паганини, Рахманинов, Лист, Брамс, Пучини и Чайковски. Верни на стила си, музикантите са заложили на елегантността на джаза и романтичната импровизация.
Ангел Заберски успява стриктно да запази авторовите идеи и мелодии, така че те да се разпознават лесно от публиката, но в същото време да ги интерпретира с присъщата му отличителност.

Музикантите създават „Ангел Заберски Трио“ през 2011 година и от тогава имат записани и издадени три компактдиска с авторски композиции. През 2013 година записват албума „Reflections“ с елементи от джаз, хип-хоп, популярна музика, а някои от пиесите са с фолклорна тематика – така популярните вече „Спомени от Странджа“ и „Сладка чубрица“.

Билети за концерта можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на ticket.ndk.bg на цени от 14 и 10 лв.