ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

В „ПЕРОТО” СТАРТИРА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ „ИЗПЛЕТИ ТОПЛИНА”

15 Nov, 2015

ТАГОВЕ:

Култура
Вчера в 12:00 часа беше даден старт на благотворителната кампания „Изплети топлина” в Литературен клуб „ПЕРОТО” към НДК. Инициативата на фондация „Има начин” се проведе под надслов: „Модерно е да можеш повече”.

В маратона по плетене се включиха малки и големи. Децата бяха наградени със сертификат за „Добротворец”. Междувременно възрастните взеха участие в изготвянето на шал – символ на общия принос към „изплитането на топлина”.

„Всеки, който дойде, ще може да изплете няколко реда като принос към нашата инициатива. Надявам се повече хора да се включат, защото заедно можем да помогнем на хората без дом”, сподели Маргарита Соколова, част от екипа на фондация „Има начин”.

Желаещите да се присъединят към благотворителната кампания могат да го направят в „ПЕРОТО” до 15 ноември.
 
ПОВЕЧЕ ЗА ФОНДАЦИЯ „ИМА НАЧИН”
Основната мисия на фонадация „Има начин” е подкрепа на хората без дом. Екипът обединява психолози, терапевти и юристи, чувствителни към проблемите на тези хора. Те вярват, че „Има начин” тази група от обществото да бъде подкрепена по пътя си към нормален и достоен живот.

ПОВЕЧЕ ЗА ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „ПЕРОТО”
„Перото” е първото по рода си литературно пространство в България, което работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, за да обедини под един покрив и на една маса, всички приятели, създатели и разпространители на добрата литература по света и у нас. Замислено като средище за различни литературни клубове, интересни срещи, разговори, генериране на идеи и място за създаване на литературен контекст, „Перото” има за цел да съществува като истински дом на книгата, в който съдържанието се крие дори в топлата чаша кафе или в ароматното вино, поднесени от най-усмихнатите хора в София.