ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

В НДК СТАРТИРА „ЕВРОПЕЙСКИ МЕСЕЦ НА ФОТОГРАФИЯТА“

30 May, 2022

На 6 юни (понеделник) от 18:30 ч. в НДК, (Полуетаж – изток) е официалното откриване на фото фестивала «Европейски месец на фотографията». Програмата на тазгодишното 13-то издание ще започне с една експозиция в две части.
Традиционната ежегодна изложба за младежка фотография за автори до 18- годишна възраст от конкурса "Фото Академика" - учащи, в свободна тема, ще представи колекция с наградените творби.
Експозицията е в 4 раздела - Арт фотография, Репортаж, Портрет и Пейзаж. По време на откриването ще бъдат връчени наградите, които всяка година осигурява Министерство на културата. Това са едногодишни стипендии за най-добре представилите се млади автори.
Тази година Фотографската Академия ще покаже и изложбата "БЪЛГАРСКА ФОТОГРАФИЯ - ИЗБРАНО 2" - част от проекта «НСФА Янка Кюркчиева - 23 години в името на фотографията», реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура". Това е експозиция, показваща по 3 фотографии от най-добрите изложби и колекции, които Национално Сдружение Фотографска Академия (НСФА) съхранява. Всеки любител, професионалист и ценител на фотографията ще има възможността да се срещне с творчеството на 28 български автори - водещи имена в тази област.
Достъпът до експозицията е през вход А3, а за откриването ще е отворен и централния вход на НДК! Изложбата е разположена на Полуетаж – изток (над Литературен клуб „Перото“) и може да се види всеки ден до 17 юни, от 11 до 18 часа. Входът е свободен. Очакваме ви!