ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

Рок операта „Есмералда - Парижката Света Богородица“ се пренасочва за 19 април

10 Feb, 2023

Поради провеждане на предсрочните парламентарни избори на 2 април тази годинана територията на Националния дворец на културата, рок операта „Есмералда - Парижката Света Богородица“, предвидена за  31 март се пренасочва за 19 април, зала 1, 19:00 часа.
 
Билетите важат без презаверка.
 
Ако нямате възможност да посетите събитието на новата дата, може да върнете закупените до момента билети от мястото на закупуването им.
 
В случай, че покупката е онлайн, с кредитна карта от сайта tickets.ndk.bg следва да изпратите билетите до Билетния център на НДК или да ги върнете лично. Сумата ще ви бъде възстановена на място или по кредитната Ви карта.
В случай, че покупката е онлайн от сайта на Ивентим:
с кредитна карта - трябва да изпратите билетите до централния офис на Ивентим, или да ги върнете лично и до 7 работни дни ще бъде възстановена сумата по кредитната карта, с която сте ги закупили;
с наложен платеж или по банков път - изпратете вашите билети по пощата с банкова сметка, по която да бъде възстановена сумата, заедно с име на титуляр на сметката  и телефон за връзка, или върнете билетите в централния офис на Ивентим БГ, намиращ се на ул. "6-ти септември" 58, където ще ви бъде възстановена сумата в брой.
 
Извиняваме се за причиненото неудобство и ви благодарим за разбирането!

НДК и Държавна опера-Стара Загора представят
 
ЕСМЕРАЛДА
ПАРИЖКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА

Мюзикъл по романа на Виктор Юго
Музика Рикардо Кочанте
Оркестрация за голям симфоничен оркестър и рок група Людмил Горчев
В главните роли:
Есмералда Михаела Филева
Квазимодо Борис Тасков
Клод Фроло Марин Русинов
Пиер Гренгоар Николай Моцов
Феб дьо Шатопер Богомил Спиров
Фльор дьо Лиз дьо Гондельор Гергана Николаева
Клопен Труйфлу Александър Панайотов,
 
Диригент Владимир Бошнаков
Режисьор Виолета Горчева
Хореография Марио Пиаца
Асистент хореограф Людовик Парти
Сценография и костюми Денис Иванов
Хормайстор Младен Станев
Концертмайстор Паулина Захариева
Оркестър, рок група, хор, балет на Държавна Опера-Стара Загора
Детско-юношеска студия за опера и балет на Държавна опера-Стара Загора
Прабългарска школа за оцеляване Бага-Тур
Асистент режисьори Денис Иванов, Пенка Александрова, Боряна Петрова, Пламен Асенов
Корепетитори Мануела Манолова, Мирослав Георгиев, Ерна Пушева
Поетичен превод Йордан Пеев
Технически служби и ателиета на Държавна опера-Стара Загора
 
На 19 април, от 19.00 часа Старозагорската опера съвместно с Националния дворец на културата ще представи за първи път в София на сцената на зала 1 своята впечатляваща продукция на рок операта „Есмералда-Парижката Света Богородица”. Автор на изключителната музика е Рикардо Кочанте, вдъхновен от великата едноименна творба на Виктор Юго. Оркестрацията за голям симфоничен оркестър и рок група е на Людмил Горчев. Либретото е написано от Люк Пламондон. Романът е най-известното произведение на Виктор Юго, една от най-четените книги във Франция, преведена на десетки езици. Освен многобройните екранизации по мотиви на романа са създадени балети и мюзикъли. Самият Юго смятал, че “Парижката Света Богородица” може да послужи като основа за опера и дори самият той написал либрето. В ролята на Есмералда зрителите ще видят Михаела Филева, Борис Тасков  ще бъде в ролята на Квазимодо, Николай Моцов - в ролята на Грeнгоар, Марин Русинов - в ролята на Фроло. Участват още Богомил Спиров /Феб/, Гергана Николаева /Фльор де Лиз/, Александър Панайотов /Клопен/, оркестър, рок група, хор, балет, деца от Детско-юношеската студия за опера и балет на Държавна опера-Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур”. Режисьор на спектакъла е Виолета Горчева, диригент Владимир Бошнаков, хореограф е световноизвестният Марио Пиаца, автор на сценографията и  костюмите е Денис Иванов, хормайстор Младен Станев, художественият превод е на поета Йордан Пеев.