ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

МИЛЕНА ГАРТЛИ ПРЕДСТАВИ СВОЯ ДЕБЮТЕН РОМАН „КЛЮЧАРЯТ” В „ПЕРОТО”

27 Nov, 2015

ТАГОВЕ:

Култура
На 26 ноември в Литературен клуб „Перото” Милена Гартли представи своя дебютен роман – „Ключарят”. 

„Бих искала да благодаря на нашите домакини от „Перото”, тъй като това е едно прекрасно място за литература. Много дълго време имахме нужда от него и може би затова жъне такъв успех”, каза Биляна Котева, издател от редакторска група „Булевард БГ”. 

Милена Гартли сподели пред гостите на събитието, че написването на „Ключарят” е било и предизвикателство, и удоволствие за нея. На въпрос от публиката: „Какво ви вдъхнови да пишете на тази тематика?”, авторката отговори: „В писането си се опитвам да претворя това, което ме възмущава в нещо смешно. Хората и случките също са част от моето вдъхновение”. 

На сайта www.thekeyholderbook.com могат да бъдат намерени ключове-истории, които са помогнали на читателите да „отключат” някоя трудна история в живота. Публикуваните истории са наградени с екземпляр от романа „Ключарят”. 
 
ПОВЕЧЕ ЗА МИЛЕНА ГАРТЛИ 
Милена е от Добрич, дипломира се като инженер-химик в Москва, работи в Лондон и Скопие. Според нея „вкъщи” би могло да бъде навсякъде по света. Пътува много и навсякъде работата ѝ я среща с много различни хора, събития и случки. Милена е убедена, че личният избор носи след себе си отговорност и определени последствия. А именно те са в основата на всички взаимоотношения, независимо от мащаба им.

ПОВЕЧЕ ЗА „КЛЮЧАРЯТ” 
„Ключарят” е книга, предназначена за хора с прогресивно мислене и устойчиви идеали. Те космически прочит на много земни истории, нещо като емисия галактически новини, излъчени през междузвездния рупор на бяла дупка. На фона на преплетени реалности, тунели за междузвездни пътувания, чудати планети и неочаквани събития ще видите герои, които изтъкват личния избор като най-съществената граница между бъркотията и реда. Бодър размисъл за доброто, злото и посредственото, които понякога изглеждат еднакво добре. Тъмнината не винаги е страшна, разрушението понякога е градивно, а позитивното мислене може да доведе до революция.