ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

Изложба “Сърцето на природата” - експозиция посветена на каузата за опазването на околната среда

10 May, 2023

Каним Ви на откриването на най-голямата Land Art изложба в България “Сърцето на природата”, която ще се състои на 15 май (понеделник) 2023 в Арт Галерия на НДК в 17:30ч. Експозицията е посветена на каузата за опазването на околната среда. Изложбата включва близо 30 фотографии, направени през различните сезони на годината и вдъхновени са от любовта към живата природа и сътворението. Автор на изложбата е Vivia Niki, която създава творбите в рамките на една година.

    
Лендарт е направление в изкуството на ХХ век, което възниква в края на 60-те години и е неразделно свързано с природния ландшафт. Произведенията се създават сред природата, като се използват органични материали: почва, скали, камъни, пясък, вода, листа и други. Творбите са сътворени в хармония с конкретните дадености на пространството и заобикалящия пейзаж.
    
Фотографиите ще се предлагат на благотворителен принцип, а събраните средства от тях, ще бъдат вложени в образователни екологични проекти. Това са филмът “Между нас и природата”, чиято премиера се очаква скоро; каузата за засаждане на обществени облагородени дръвчета “Плодната Градина”; множество лекции, отворени форуми и фестивал.

   
Проектите ще представят нови знания и практики за разрешаване на множество проблеми свързани с опазването на природата.
    
Vivia Niki е завършила Архитектура в УАСГ и Режисура в Нов Български Университет. Учила е също Компютърно Музициране в НБУ, а също и Музикотерапия в НМА “Проф. Панчо Владигеров”. През по-голямата част от живота си се занимава с изкуства – изобразително изкуство, музика и екология. Участва активно в каузи свързани със защитата на околната среда и борбата със замърсяването. Режисьор е на филма “Между нас и Природата”, чиято първа премиера предстои съвсем скоро. Основател е на младежки колектив “Плодната Градина” , чиято кауза е благотворителното засаждане на облагородени плодни дървета на територията на Столична община. Авторката посвещава много години в търсене на решения за намаляване на отрицателното въздействие на съвременния начин на живот върху околната среда.

    
Очакваме Ви на откриването на изложбата на 15 май !