ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ДИСКУСИЯ ЗА РОМАНА „ДОН КИХОТ” В ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „ПЕРОТО”

27 Nov, 2015

ТАГОВЕ:

Култура
Днес (27 ноември), от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото” ще се проведе дискусия на тема „Кой и как чете „Дон Кихот” днес у нас?”. Срещата е организирана от Софийски международен литературен фестивал, чийто фокус тази година е върху творчеството от Иберийския полуостров.

Участници в дискусията ще бъдат проф. Инна Пелева, Борис Минков и Йордан Ефтимов. Младен Влашки, модератор на дискусията и автор на „Романология ли”, ще представи традицията на Сервантес. Заедно с останалите участници, той ще обсъди различните употреби, експерименти и постижения на съвременния български роман.

Тазгодишното издание на Софийски международен литературен фестивал се провежда в периода 25 ноември – 13 декември. В програмата са включени някои от най-нашумелите съвременни европейски писатели и интригуващи книжни заглавия.


ПОВЕЧЕ ЗА СОФИЙСКИ МЕЖДУНАРОДЕН ЛИТЕРАТУРЕН ФЕСТИВАЛ

Софийският международен литературен фестивал представя съвременна поезия и проза и се стреми да популяризира качествената литература сред четящите българи. Идеята на организатора - Асоциация „Българска книга“ - е Фестивалът да се провежда ежегодно и да се превърне в най-представителния литературен форум у нас, събиращ автори от всички страни. Всяка година международното участие в събитието ще има различен регионален акцент.