ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

Заклеваш ли се в децата?

19:00ч. 15.05.2024 зала 11 / кино Люмиер

"База Х" представя „Заклеваш ли се в децата?“

Тя е психоаналитик, той е юрист. Те са двойка колкото влюбена, толкова и суеверна. Една вечер се заклеват, че ще си бъдат верни десет години, в името на децата си.
Времето минава и краят на този „срок на вярност“ наближава. А с него идва моментът за истината - колко тежи да кажеш „заклевам се“?
Докато се подготвят да преминат този дългоочакван крайъгълен камък и демонстрират чиста съвест, морал и благоприличие, съмнението и на двамата започва да прозира все повече. Пречупвайки морала по своя си начин, двойката влиза в една спирала от лъжи, от която излизането е почти невъзможно.
Новата пиеса на Саломе Льолуш „Заклеваш ли се в децата?“ ни отвежда в ситуации, които са толкова неразрешими, колкото и истински. Защото са част от реалността на романтичните отношения днес. В главните роли влизат Весела Бабинова и Владимир Зомбори, които са двойка и извън сцената. Актьорския състав допълват Лидия Василева и Даниел Кукушев. Режисьор е Крис Шарков, а сценограф - Ванина Цандева.
След успеха на „Това не го казвай!“ с Теодора Духовникова и Захари Бахаров това е втората пиеса на френската авторка Саломе Льолуш, която излиза на българската театрална сцена. Комедията вълнува със своята актуалност и с пикантното си чувство за хумор. Текстът е жив, изненадващ, интелигентен, а актьорите се надпреварват в един безкраен двубой на малки тайни и големи лъжи.

Участват: Весела Бабинова, Владимир Зомбори, Лидия Василева, Даниел Кукушев
Режисьор: Крис Шарков
Автор: Саломе Льолуш
Превод: Снежина Здравкова
Художник: Ванина Цандева
Музика: Емилиян Гацов - Елби

ТОП СЪБИТИЯ