ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

SoFest Line Dance

10:00ч. 23.06.2024 вход А6, лятна сцена

SoFest Line Dance ще е изцяло с вход свободен
 
Лятното издание на SoFest ще предложи три дни с богата детска програма, фестивални линейни танци и три големи концерта
 
Не знаеш какво е line dance? Ела на лятната сцена, на вход А6, зад НДК и танцьори от топ школи ще те пренесат в света на вълшебно изкуство. Както подсказва името - това е танц в линии, с повтаряща се поредица от стъпки, които се изпълняват в унисон.
 
На SoFest Line Dance ще можеш да станеш част от първия в страната, Балканите и източна Европа фестивал за линейни танци. Ще има отворени класове, разнообразни работилници и ателиета, а млади таланти ще се изявяват на фестивалната сцена.
 
Фестивалът ще предложи и DJ партита. Във вечерните часове музиката на обичаните банди - Jeremy?, P.I.F. с Владо Михайлов и Ерсин Мустафов, топ финалисти от "Гласът на България" със специален гост Иван Лечев ще плени феновете. Трите концерта също ще са с вход свободен.
 
Ето какво ще предложи лятното издание на SoFest 2024 от 21-ви до 23-ти юни:
 
10:00 - 14:00 ч.
Тридневна танцова и музикална програма за деца с много забавни и образователни ателиета с участие на: "Джуниър Бенд", "Палави ноти", "Звездолет", "Nex", възпитаници на ЧУ "Св. Климент Охридски", ПГАВТ "Попов", ПГ по облекло, школа "Финес", "Рисувам, създавам, Творя", "Ели Ленд", "Logiscool", "Калиграфия", работилница за създаване на музика и ритъм.
16:00 - 19:30 ч.
На първия SoFest Line Dance ще научите танци специално направени от хореографите на фестивала. Комбинации от стъпки ще представят танцови формации и топ школи - “Па де катр”, “Фюжън академи”,
“Рада данс скул”, "Естрея", “Блясък” към спортен клуб “Космос”, “Граовци",
Меги комършъл данс груп. Пригответе се за много кънтри, народни, етно, латино, модерни ритми и още и още.
За доброто настроение ще се погрижи Светлин Петров, известен като DJ Franzy. Изложители от страната ще изкушат с лакомства и напитки. Бъдете подготвени за много изненади, награди и happy hour.
 
21-ви юни
20:00 – 22:00 ч.
Концерт на Jerеmy?
JEREMY? е група, която винаги намира начин да бъде изненадваща и успява да ни върне към духа на 90-те. Ерсин Мустафов – вокал и китара, Ташо Колев – китари, Росен Ватев – барабани и Красимир Тодоров – клавири
ще завладеят с различен инди-рок прочит.
 
22-ри юни
20:00 – 22:00 ч.
Концерт на Владо Михайлов и група P.I.F.
Иван Велков – китара, Христо Михалков – бас и Мартин Профиров – барабани от P.I.F. заедно с Владо Михайлов и Ерсин Мустафов – вокали
ще изпълнят както вече утвърдени любими парчета, така и някои нови песни, които отдавна не са били част от репертоара на групата. Присъствието на пленяващите изпълнители гарантират вълнуваща, емоционална музика със силен и възпламеняващ заряд.
23-ти юни
19:30 – 22:00 ч.
Концерт на "Гласът на България"
Финалисти от различни сезони на "Гласът на България" като Мишер, Вик, Никеца, Десислава Латинова и откритията на последния сезон Георги Георгиев - Greysun и Калоян Паунов ще са заедно с любимия ментор – маестро Иван Лечев на сцената на SoFest. Меломаните ще се насладят на най-новите им парчета и музикални интерпретации.
И не забравяйте - SoFest Line Dance е с ВХОД СВОБОДЕН!
 
SoFest 2024 преминава под патронажа на Министерството на културата и на кмета на Столична община. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Министерството на културата и на Столична община в раздел „Значими събития“2024.
 
Повече информация може да намерите на сайта на SoFest - https://sofest.art/program/,и  на страниците на фестивала във фейсбук - https://www.facebook.com/SoFestSofia/ и инстаграм - https://www.instagram.com/sofest_sofia/.