ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

СФФ - БЯГСТВО

16:00ч. 23.03.2023 зала 11, Кино Люмиер

България, 2022, 102 мин.

режисьор Виктор Божинов
сценарист Деляна Манева
в ролите:  Александър Кендеров, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов, Диана Димитрова, Венцислав Сариев, Беноа Марешал, Димитър Сулев
оператор Антон Бакарски
продуценти Кирил Кирилов, Галина Тонева

В „Бягство“, група приятели се местят в изоставено селище в Родопите. Те пушат трева, слушат музика и практикуват биологично земеделие, финансирано по програма на ЕС за презаселване на обезлюдени села. В един момент към тяхната група се присъединява млад непознат. Дани не само е избягал от рехабилитационен център за наркозависими, но също така знае повече, отколкото трябва. Започва лов на беглеца, последван от безмилостен конфликт, който заплашва с пълно унищожение.

„Бягство“ е вълнуващ трилър, сниман в родопското село Чамла - най-високото село в България на 1650 м. надморска височина. Сценарият, дело на Деляна Манева („Мисия Лондон“), разказва за противопоставянето и конфронтацията на две коренно различни групи млади хора. Едните се борят да върнат живота в изоставеното село, а другите управляват комуна за наркозависими. Могат ли два свята да съжителстват заедно на подобно място и какво се случва, тогава когато те се сблъскат?

„Бягство“ е реализиран с подкрепата на ИА “Национален Филмов център“ и Програма „МЕДИЯ“ на ЕС, в копродукция с Меджик Шоп, Максим 15, Консепт Студио и Леон Аудио. Разпространява bTV Studios.
Възрастова група: C - Не се препоръчва за деца под 12-годишна възраст

ТОП СЪБИТИЯ