ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

"Основи на светлинния дизайн" с Каролин Вандам /Франция/

10:00ч. 15.10.2021 ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс

Уъркшопът е подходящ за осветители, режисьори, сценографи и всеки, който иска да научи повече за осветлението на сценични продукции.
Необходимо е участниците в уъркшопа да изберат и да носят на уъркшопа любим или интересен за тях текст (до 1 страница А4) на български или френски език за целите на практическата работа. Групата ще избере заедно върху кой текст или текстове ще се работи.
Работните езици на уъркшопа са български и френски, като ще има осигурен и консекутивен превод.
За да се запишете за участие е необходимо да попълните формуляра на следния линк
както и да заплатите такса в размер на 30 лв най-късно до 18.10.2021 г. на следната банкова сметка:
ТЕАТРАЛНА КОМПАНИЯ МОМО
Банка ДСК
IBAN: BG56STSA93000015480379
BIC: STSABGSF
Основание за превода: уъркшоп Каролин Вандам
За повече информация или въпроси, моля, обадете се на 0888 514 179
Уъркшопът се осъществява с подкрепа на Национален Фонд Култура.
Още за Каролин Вандам
https://carolinevandamme.fr/
Тя е светлинен дизайнер на сценични продукции, която учи занаята в продължение на 15 години като асистент на няколко знаменити директори по фотографията.
Първата й самостоятелна работа e за филма La Maison Tellier на Elisabeth Rappeneau. Като асистент на главния си учител в занаята Roberto Venturi започва да работи на парижката и италианската театрални сцени като прави осветлението на опери като „Луций Сула“ от Моцарт, постановка на Dieter Kaegi, „Тоска“ от Пучини (реж. Joseph Franconi Lee) и „Севилският бръснар“ от Росини (реж. Frédéric Bélier-Garcia).
Между 2015 и 2018 работи с режисьора Michaël Dusautoy в адаптирането за сцена на серия пиеси по разказите на Дикенс Mugby Junction, както и в „След земетресението“ по Харуки Мураками.
В последните години се появява и българска връзка. През 2019 работи в Пловдив с Pansun Kim в танцово представление, продуцирано от Асен Асенов, а след това работи в Бари и Модена с колегата си Вяра Стефанова в продукцията-римейк на „Тоска“ - „Коледна приказка“ (реж. Julie Deliquet).