ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

OPERA D'AMORE

19:30ч. 11.10.2022 зала 1

Спектакълът на бъдещето Opera D’amore - за втора поредна година в София, на 11 октомври в зала 1 на НДК. Световен музикален елит ще излезе на сцената в едно зрелищно визуално шоу. 3D мапинг, интерактивни декори, виртуална реалност и светлинни лазери са само част от ефектите, които ще ни потопят в атмосферата на модерното оперно шоу създадено от АСАРА. Докато изпълнителите са на сцената, реалността около тях ще бъде изградена от интерактивни декори.

Зад визията на спектакъла стоят професионалистите от Worldwide FX - една от най-големите визуални компании, работили по големите холивудски продукции, снимани в България.Специален гост ще бъде звездата от „Великобритания търси талант“ Кони Талбот, която само на 7 години успява да трогне до сълзи журито на формата и да стигне до финала през 2007 година.

Днес тя е млада дама със самостоятелна музикална кариера и милиони почитатели.Ето и останалите участници в Opera D’amore:Звездата на Метрополитън и операта в Сидни Милияна Николич (мецосопрано), любимците на публиката от "Арена ди Верона" Сузана Бранкини (спинтов лиричен сопран) и Дарио ди Виетри (тенор) и голямата звезда на Белградската опера Никола Мияйлович (баритон).За втора поредна година в Opera D’amore ще се включат лиричното сопрано Илина Михайлова както и тенорите Росен Ненчев и Рейналдо Дроз.Публиката отново ще има възможността да се наслади на музика на живо в изпълнение на хора и оркестъра на Софийската опера и балет.Миналата година Opera D’amore направи своя впечатляващ дебют в зала „Арена Армеец“ пред няколко хиляди зрители. Освен визуалното шоу на световно ниво публиката се наслади на изпълненията на легендата Хосе Карерас, който беше удостоен с Почетния знак на президента Румен Радев.

На сцената излязоха и Мария Гулегина, Марко Берти, Даниела Дякова, Кирил Манолов, Илина Михайлова, Росен Ненчев, Рейналдо Дроз и Емил Павлов. Диригентската палка на музикалното събитие пък беше поверена на маестро Давид Хименес, който е племенник на Карерас.

На 11 октомври Opera D’amore ще излезе за втори път на българската сцена, преди да тръгне на очаквано световно турне през 2023 година.