ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

HATING MACHINE

19:00ч. 20.02.2020 ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс

МАШИНА ЗА ОМРАЗА | HATING MACHINE

концепция и хореография: Марион Дърова
звукова среда: Александър Евтимов – Шаманчето
участват: Мартина Апостолова, Михаил Стоянов, Борис Георгиев, Васил Зелямов
снимка: Мина Стоянова
плакат: Божана Бончева

Билети: 12 | 8 | 4 лв. на касите на Билетен център НДК и на място в ДНК, час преди началото на представлението.
Вход в подлезе на НДК, срещу фонтаните.

| Да мразиш е по-лесният начин да формираш идентичност и значимост в свят на скорости и противоречива информация. „Машината за омраза“ работи по-добре на бързи обороти, за да няма време за мислене. Така омразата покълва лесно, прераства в епидемия, гарантира комфорта на групата и съществуване без съмнения. Омразата носи неизчерпаема самогенерираща се енергия. Ще се включиш ли към световния двигател? Безплатно.

| Повече за Марион Дърова
Завършва Философия в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, няколко години след това изучава Режисура за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. През 2015 г. завършва едногодишна обучителна програма по съвременен танц – Dance Port Derida.

Работила е с хореографи като Норман Дъглас и Сидра Бел, с чието представление участва в програмата на One Dance Week 2015. Тя е изпълнител в спектаклите „Silent weapon” (с номинация за ИКАР 2015), „Zen play”, „Sinner” (ИКАР 2017) и Miss July (2018).

Хореографският си дебют прави през 2016 г. с „Мейнстрийм”. През 2017 г. участва в българския шоукейс на европейския фестивал за съвременен танц и пърформанс Aеrоwaves с „Trauma”.