ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

ДЕМОНИ

19:00ч. 21.01.2023 зала 2 "Азарян"

Една от най-емблематичните пиеси на Ларш Нурен е “Демони”. Още с излизането си, критиката я оприличава на "Кой се страхува от Вирджиния Улф", но с елементи на фарс и черна комедия.
На сцената виждате Катарина и Франк, които са в средата на 30-те, живеят заедно от 9 години и нямат деца. И двамата се намират в пределна точка на досегашния си живот. Канят на гости съседите си Йена и Тумас. Те изглеждат абсолютно нормална семейна двойка - с две деца и без видими конфликти. Но под въздействието на алкохола, вечерта придобива неочаквано развитие с все по-сюреалистични и порочни социални игри.
Режисьор на спектакъла е Крис Шарков. “В рамките на една вечер се случват невъобразими неща. Привидно тривиална ситуация. Познаваме я от „Кой се страхува от Вирджиния Улф“ на Олби, по-късно от пиеси на Ясмина Реза и това съм забелязал, че българският зрител харесва. Той обича да се припознава. Да гледа театър, ситуация, която му е много близка до това, в което той живее.“ – споделя Крис.
превод от шведски: Любомир Гиздов
режисьор: Крис Шарков
сценография: Илияна Кънчева
музика: Емилиян Гацов – Елби
участват: Александра Димитрова, Адриан Филипов, Камелия Хатиб, Стоян Младенов
Театрално сдружение Enso, зад коeто стоят Александра Димитрова, Адриан Филипов и Камелия Хатиб, ще продължи да развива сектора на независимия театър. Тяхната цел е да се представят утвърдени и изгряващи чуждестранни драматурзи, непознати на българската публика.

ТОП СЪБИТИЯ