ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

ABBA THE SHOW - early concert

17:30ч. 03.06.2023 зала 1

ABBATHESHOW, най-грандиозният и успешен спектакъл, посветен на музиката на незабравимия шведски квартет, идва в София това лято!
На 3 юни, събота, в Зала 1 на НДК мащабната продукция ще представи не едно, а две шоута (от 17:30 и от 20:30 ч.), за да могат максимален брой фенове да се сдобият с билети.
THESHOW, оценявано  като „най-автентичното ABBAтрибют шоу досега“ е излизало на сцена над 800 пъти пред повече от 2 милиона души в близо 50 страни по цял свят.
Световната му премиера е още през 2007 г. в напълно разпродадената Royal Albert Hall в Лондон и оттогава фурорът практически не е спирал. Турнето е обиколило планетата – от цяла Европа до Южна Америка, Япония, Индия, Филипините и САЩ (където прави три исторически sold-outконцерта в прочутия „Hollywood Bowl“). Една от най-сензационните дати е в Сао Пауло, Бразилия, където го гледат близо 70 000 души.
Зад този феноменален успех стоят четирима искрено влюбени в ABBAмузиканти и голям екип от първокласни продуценти и инструменталисти, включително оригинални членове от концертната група на ABBA. „Лицето“ и основните гласове на шоуто са две шведки, Камила Далин и Катя Норд, които са страстни почитателки на ABBAоще от деца и през 1996 г. се събират с идеята за трибют група, която кръщават „Waterloo“. Оказват се толкова добри – и като гласове, и като сценично присъствие, че получават личната „благословия“ на взискателните Бьорн Улвеус и Бени Андершон. Следва успех в различни ТВ шоута и през 2001 г. идва шансът за сътрудничество с големия скандинавски промоутър CSBи създаването на мащабното, висококачествено “ABBATHESHOW”.
Спектакълът включва всички периоди на групата, започвайки с хита от Евровизия  „Waterloo” и минава през любими парчета като „SOS”, “MammaMia”, “DancingQueen”, “MoneyMoneyMoney”, “KnowingMeKnowingYou” и много други.
Медийните отзиви за шоуто са неизменно възторжени:
  • “Absolutely the best ABBA since ABBA” – The official International ABBA Fan Club
  • “Brilliant ABBA Show” – Jyllandsposten, Denmark
  • “Mama Mia, ABBA is still alive!” – Varden, Norway
  • “Truly unmissable” – Now Magazine, The UK
  • “So convincing they even get the blessing of the real ABBA” – Daily Mail
  • “There is no doubt that this is the most authentic ABBA show to date!” – Irish Times
  • “Super Trouper!” – The Sun
 
Да, в годините, когато ABBA бяха на върха, за жалост Желязната завеса не ни позволи да ги видим и чуем на живо. Няма да мине през България и уникалната виртуална магия ABBAVoyage.
Но прекрасната им музика винаги е била с нас, винаги е звучала като един жизнерадостен, спонтанно подтикващ към танци саундтрак на щастливите и романтични моменти в живота ни. 
И  ето – сега имаме чудесната възможност да се потопим в празника, който винаги е бликал от музиката на ABBA, да се усмихнем и да се заредим с позитивни емоции за цялото лято. Идвате ли?
 
Билети за ABBATHESHOW на 3 юни 2023 г. от 17:30 ч. и от 20:30 ч. в зала 1 на НДК  са в продажба в мрежата на Bilet.bg, онлайн на https://sme.bilet.bg/ и на касата на Билетен център НДК.