ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

17-ти Дни на предизвикателствата

18:00ч. 01.02.2023 зала 11, Кино Люмиер

Не издържахме, и ето ни отново в приключението „Дни на предизвикателствата“! И този път фестивалът за екстремни спортове, туризъм и активен начин на живот избира за място на срещата сцената и екрана на кино "Люмиер".
 Между катерене, биг уол, фрирайд, офроуд байкинг и екстремен трейл рънинг: живеем „за“ и зареждаме „чрез“ предизвикателствата! Специални гости в поредното ни издание ще бъат Guillaume Pierrel – гид ог Шамони и екстремен скиор, както и Thierry Renault - планински гид, непознаващ границите, занимаващ се със свободно, солово и ледено катерене, автор на скоростни изкачвания на върхове и премиери на големи турове.
 Очаквайте близо 10 филма, никога непоказвани на голям екран със субтитри в България, много от тях чисти премиери, еталони в своята област, които чертаят бъдещето не само на кинодокументалистиката и приключенския туризъм, но и на самото практикуване на екстремните спортове. А дестинациите са България, Алпите, Хиндукуш, Хималаите, Андите, Уелоустойн и още много кътчета, за които само сме чували...
Българската аутдоор сцена, природата на България, хижите, планинската маркировка ще бъдат повод и за разговор и равносметка, след края на една преливаща от кризи година. Практическата сесия на Академия първа помощ и програма със свободен вход ще допълни картината.