Общи условия ДостъпОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ДОСТЪП ДО СГРАДАТА НА НДК

След успешното приключване на Българското председателство на Съвета на ЕС, НДК значително повиши качеството на редица свои услуги в сферата на сигурността. Това включва много новости в сферата на видеонаблюдението, контрола на достъпа, охраната, защитата на интернет мрежите на територията на Двореца и др.
Реализира се и нова организация на достъпа до НДК, като вход А4 /откъм бул. Витоша/ се запазва като основен денонощен вход на НДК. Вход Б2 /откъм „Моста на влюбените”/ също ще функционира 7 дни в седмицата от 08.00 ч. до 20.00 ч.

От съображения за сигурност НДК въвежда някои ограничения за достъпа през Централен вход. Той ще се отваря при големи събития от типа на изложения, базари и пр., както и няколко часа преди големи концерти в зала 1. Пропускането на зрители и посетители ще става след проверка за сигурност, което изисква от гражданите да предвидят достатъчно време за влизане в НДК.

Като част от повишаване на качеството на услугите в сферата на сигурността в НДК, от началото на месец септември се забранява влизането в сградата на лица във видимо нетрезво състояние, както и на такива, намиращи се под въздействие на упойващи вещества. Няма да се допускат зрители и посетители с обемисти багажи, с хладно и огнестрелно оръжие, пренасящи общоопасни вещества, материали и др.

Няма да се допуска и внасянето на течности в сградата.
За всички по-големи събития ще бъде осигуряван и специализиран медицински екип с линейка.

Прилаганите мерки за сигурност са практика по цял свят и се прилагат в интерес на сигурността на всички посетители.

Изгубени или забравени вещи на територията на НДК:

При забравена вещ натериторията на НДК, моля обадете се на телефон 916 63 00 или 916 64 00, където служител на НДК ще запишат координатите ви, както и описанието на изгубената вещ и ще се свържат с Вас, ако същата бъде намерена. Може също така да дойдете на мястов сградата на НДК и да се обърнете към служител на охраната или към служител на Информационен център - НДК (намира се в Централно фоайе, вляво от централния вход на сградата).

Написаното по-горе важи за вещи, изгубени на територията на всички пространства в НДК (зала 1, Театър Азарян, ДНК – Пространство за съвременен танц и пърформанс, Клуб 1, зала 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10 и кино „Люмиер Лидл”, както и за фоайетата и прилежащите пространства между тях).

Изключение прави единствено Литературен клуб „Перото”, където може да се свържете директно с охраната или персонала на клуба или отново да се обадите на горепосочените телефони.

Лицето, което декларира, че е собственик на съответната вещ, може да я получи обратно с протокол, единствено след като служител на Информационния център на НДК, представител на охраната в НДК или служител от персонала на Литературен клуб "Перото" (ако вещта е загубена там) се уверят, че е собственик на съответната вещ.

Намерени вещи на територията на НДК:

Ако намерите изгубена вещ на територията на НДК, моля предайте я на представител на охраната на Двореца или на служител от Информационен център – НДК (намира се в Централно фоайе, вляво от централния вход на сградата).