ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ТЕАТЪР АЗАРЯН СТАРТИРА НОВИЯ СЕЗОН С ПРЕМИЕРА НА „СЕРОТОНИН“

4 Sep, 2020

Режисьор на спектакъла е Крис Шарков

На 25 септември от 19:00 часа Театър Азарян посреща премиерата на „Серотонин” по романа на Мишел Уелбек. Адаптацията и постановката са дело на младия и талантлив режисьор Крис Шарков, който стои зад проекти като „Дивата патица“ /награда „Икар 2019” за сценография и две номинации за режисура и за главна женска роля/, „Лив Щайн“ /две награди „Икар 2016“ – за най-добър спектакъл и главна женска роля и още 3 номинации – за режисура, поддържаща женска роля и сценография/, „Куклен дом“ /номинирана в три категории за наградите „Икар”/, „Презрението“ /награда „Икар 2014“ за поддържаща женска роля и още две номинации – за режисура и за главна женска роля/.

Публиката за първи път ще може да се докосне до спектакъл, създаден по текст на най-известния съвременен френски писател Мишел Уелбек – смятан от едни за „скандален”, от други – за „последния романтик”, последовател на традицията на голямата френска литература. „Серотонин” е последния роман на Уелбек, който веднага след излизането си през 2019-а г. се превръща в световен бестселър.

Спектакълът „Серотонин” е продължение на търсенията на режисьора Крис Шарков към сценичен изказ на нашето съвремие.

Серотонинът е познат като „хормон на щастието”, а спектакълът изследва основанията за живот на човека, живеещ в началото на 21-ви век, определян от Уелбек като „хилядолетието в повече”. „Серотонин” е потапяне в интимния свят на Уелбек от група актьори, същевременно е и проницателна картина на обществото в новия контекст на социално напрежение в Европа. Спектакълът е любовна равносметка на няколко възможни връзки на средния европеец и признание за безпощадната самота и нужда от любов.

За да пресъздадат всичко това, на сцената Крис събира актьорите Васил Читанов, Ирмена Чичикова, Ивайло Драгиев, Биляна Георгиева, Веселина Конакчийска, Боряна Маноилова и Николай Николаев. За Ирмена Чичикова, това е първа роля в театъра от дълго време насам след много успешни превъплъщения в киното, включително и в международни продукции. „Серотонин“ обединява отново на едно място творческия колектив, който има обща успешна биография заедно през годините в различни проекти.

Към екипа се присъединяват още Илияна Кънчева – сценография и мултимедия, Елис Вели – костюми и Емилиян Гацов – Елби – музика.

Билети за премиерата на „Серотонин” в Театър Азарян могат да бъдат закупени от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

*Спектакълът не се препоръчва за лица под 15 г.

Проектът е съвместна работа на „Exodus Art“ и Театър Азарян
Проектът е финансиран от Програма „Култура” на Столична община и Френски институт в България, с финансовата подкрепа на Министерство на културата.