ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ТАНЦОВИЯТ СПЕКТАКЪЛ „СЯНКА“ С ДВЕ ПРЕМИЕРНИ ДАТИ НА 17 И 18 ЮНИ В ТЕАТЪР АЗАРЯН

11 Юни, 2021

Сянка“ е танцов спектакъл на режисьорския екип Ана Дончева, Ралица Мерджанова и Надежда Дичева, въплътил в себе си белезите на различни танцови стилове, показващ един изживян катарзис на личността през най-интимните ни и лични моменти с нас самите. Екип от танцьори с богат танцов опит борави с изразните средства на съвременните танцови стилове и хореографията на Надежда Дичева, изживяната поезия на Яна Мерджанова и музиката на Ангел Ковачев. Премиерните дати са 17 и 18 юни от 19:00 часа в Театър Азарян.
 
Сянката като един от архетипите на личността, според Юнг, с нейната дълбока несъзнаваност, е олицетворение на именно тази част от нас самите, която ни е така трудно да приемем и интегрираме и която е така тъмна и плътна. Но неумолимо ни определя.
 
Докъде би ни довело едно „приемане“ на „неприемливото“ дадено в нас самите и какво следва, след като стигнем „края“ на това пътуване – идва ли следващо…  А ако „сянката“ на Юнг е обърната? Какво се случва, когато онази част от нас самите, която не искаме да приемем и дори не съзнаваме, че съществува, усетим най-накрая  като най-светлата част на личността ни? Какво се случва, ако всички ние сме „ЛАМИ“, способни привидно само на разруха, а Сянката в образа на „момъка“, ни предложи „златната“ ябълка – символ на светлата ни същност? Как сдобряването с Нея променя нас, променя всичко…
 
На тези въпроси режисьорски екип и хореограф отговарят в спектакъл „Сянка“, пресъздавайки един личен и интимен път на личността през четири фази: „ОТКАЗ“, „ПРОЕКЦИЯ“, „ПРЕОБРЗЯВАНЕ“ и „ИНТЕГРАЦИЯ“.
 
Екип:
Идея и концепция: Ана Дончева и Ралица Мерджанова
Режисьорски екип, драматургия и сценография: Ана Дончева, Ралица Мерджанова, Надежда Дичева
Музика: Ангел Ковачев
Хореография: Надежда Дичева
Поезия: Яна Мерджанова
Костюми реализация: Сърджан Кръстевски
Танцьори:
Веселина Данева
Деан Стефанов
Димитър Георгиев
Дорина Стоянова
Елена Мерджанова
Елизабет Якимова
Михаела Павлова
Ралица Мерджанова
Тодор Атанасов
Яна Николова
Аглая Родригес
Грим: Христина Танчева
 
Билети за танцовия спектакъла „Сянка” може да откриете на касите на Билетен център – НДК и www.tickets.ndk.bg

 

Проектът е реализиран от Fest Team с подкрепата на Министерство на Културата.