ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

СТАНАХА ЯСНИ ВИНОВНИЦИТЕ ЗА НОВИТЕ ГРАФИТИ ПО ФАСАДАТА НА НДК

10 Юни, 2024

Мерките, предприети от ръководството на НДК, за опазване на фасадата от графити, вече дадоха резултат.
Благодарение на засиленото видеонаблюдение, в петък, 7 юни, служител на дружеството е забелязал две видимо малолетни лица, които правят опити за рисуване по сградата. След подадения сигнал до общинска полиция, се установява, че двете 12-годишни момчета са надраскали с различни изображения фасадата.
 
Следва информиране на родителите, след което децата са предадени на компетентните органи от 4-то РУ на МВР, като междувременно е уведомен и Столичният инспекторат. Предприети са съответните административни действия спрямо родителите, като на единия е издаден и съдебен акт. Предстои и издаването на констативни и предупредителни протоколи от районното управление на МВР.
 
От НДК продължават да полагат усилия за опазване на фасадата - с 24-часов обход на сградата, усилено видеонаблюдение и подготовка на предупредителни табели.
 
Ръководството на Националния дворец на културата отново моли гражданите да бъдат бдителни и отговорни, да не остават безучастни към нередности и вандалски прояви, и да сигнализират на тел. 112.
 
НДК е на всички нас, на всеки, който посещава събитие в сградата или просто се разхожда в парка отпред. Затова нека го ценим и пазим“, призовават от дружеството.