ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

СПЕКТАКЪЛЪТ „ВСИЧКИ МАЛКИ СВЕТЛИНИ“ С ПРЕМИЕРА В ТЕАТЪР АЗАРЯН НА 21 НОЕМВРИ

15 Nov, 2021

На 21 ноември в Театър Азарян младите и талантливи актьори от Сдружение „Enso“ – Камелия Хатиб, Александра Димитрова и Лили Сучева ще представят премиерния спектакъл „Всички малки светлини“ от Джейн Ъптън. Това е вторият проект за екипа, след дебюта им с „Демони“ от шведския драматург Ларш Нурен. Режисьор на „Всички малки светлини“ е Стоян Радев.

Написана през 2016 година, пиесата печели британската награда „George Devine Award“ и номинация за най-добра пиеса на писателската гилдия. Основните теми са социалната вина, семейството, приятелството, любовта. Попитана какво иска да постигне с текста си, Джейн Ъптън отговоря, че се надява да помогне за осъзнаването на личната и социална трагедия, свързана със сексуалната експлоатация.

„В нашия театрален опит върху тази драматургия и ние се надяваме да се присъединим към помощта като развълнуваме публиката и я направим съпричастна и загрижена“, споделя режисьорът Стоян Радев.

„Смехът, сълзите, обещанието и отчаянието на тийнейджърската младост са пленителни и разтърсващи, защото ни изправят пред мечтата, която всеки живот представлява, мечта, която може да бъде окрилена или погубена. Героините на пиесата са поставени в критична ситуация и изходът е труден за откриване“, разказват актрисите от спектакъла.

„Всички малки светлинки“ предлага изключително силно, смешно, драматично и в крайна сметка истинско преживяване както за актрисите, които влизат в ролите на момичетата, застанали на ръба, така и за зрителите, заставащи пред спонтанното откровение на болезнени за споделяне тайни.

Превод от английски е дело на Маргарита Мачева, сценографията е поверена в ръцете на Илияна Кънчева, а музиката на Емилиян Гацов – Елби.

Билети за спектакъла „Всички малки светлини” може да откриете на касите на Билетен център – НДК и www.tickets.ndk.bg