ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ПРЕМИЕРА НА ЗАКРИТО НА БАЛЕТНИЯТ СПЕКТАКЪЛ „АНА КАРЕНИНА“ – ЕДНО ОТ ЗВЕЗДНИТЕ СЪБИТИЯ НА НОВОГОДИШНИЯ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ В НДК

15 Юли, 2022

Звезди от световната сцена, вълнуващ репертоар и виртуозни изпълнения ни очакват в три грандиозни събития в зала 1 на НДК като част от програмата на Новогодишния музикален фестивал. Тази зима освен кулминацията на фестивала – Празничният новогодишен концерт на 1 януари с диригент маестро Емил Табаков, публиката ще се наслади още на оперна гала и балет.

На 14 декември в зала 1 зрителите ще могат да видят балетния спектакъл „Ана Каренина“ по музика на Чайковски, където литературният шедьовър на Лев Толстой среща въображението на световно известния интерпретатор-хореограф - Лео Муич. Спектакълът е с участието на международната балетна трупа на Опера Пловдив. Значителна роля в „Ана Каренина“ е отредена и на оркестъра на Пловдивската опера, който интерпретира гениалната музика на Чайковски под палката на маестро Диан Чобанов.

В НДК ще се състои премиерата на закрито на спектакъла, чиито първи показ бе на международния фестивал Opera Open 2022 на Античния театър в Пловдив.
 
Билетите за събитието са вече в продажби на касите на НДК и онлайн на www.tickets.ndk.bg. Не пропускайте да подарите на близките и на себе си това вълнуващо изживяване!

Снимки: Александър Богдан Томпсън