ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

”ПО-ПОЛЕКА” С НОВИЯ ЛЕТЕН ХИТ НА СТЕФАН ВЪЛДОБРЕВ И ОБИЧАЙНИТЕ ЗАПОДОЗРЕНИ

7 Юни, 2016

Сингълът се завъртя ексклузивно в радиоефира броени дни преди премиерата на “10 ½” в Зала 3
 
Изненада за най-нетърпеливите меломани поднесоха Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени броени дни преди концерта им, с който ще представят дългоочаквания им нов албум “10 ½” в Зала 3 на Националния дворец на културата (НДК) на 17 юни от 20:00 ч. Премиерно в българския радиоефир се завъртя сингълът “По-полека”, който е и първата песен от новия им албум. От екипа на групата издадоха, че неслучайно сингълът е озаглавен така, тъй като е определящ за цялостното звучене на албума - по-мажорно, много позитивно, носещо лекота и забавление на слушателите.
 
Във вокалите се включват всички от групата, което е характерно и за останалите песни в “10 ½”, а за първи път в тяхно парче може да се чуе и акордеон, на който свири самият Стефан Вълдобрев.
 
“Поради натоварените програми на всички, ги записвахме по двойки и поотделно. Иван Лечев не беше дълго време в София и изпрати вокала си в последния момент, записан на лаптопа на вилата му в Средна гора. Тъй като интернетът там е слаб, чакахме 2 часа да пристигне файла и успяхме да го вкараме точно преди да предадем песента”, сподели подробности около историята на песента Стефан Вълдобрев.
 
Друг любопитен факт е, че първоначално “По-полека” не е влизала в плановете за проекто-албума, но смесвайки наново "Бряг с цвят най-зелен”, Стефан Вълдобрев взима решението да има още една песен в това настроение и така на песента се дава живот.
 
 
ПОВЕЧЕ ЗА УЧАСТНИЦИТЕ
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени е една от най-емблематичните групи на съвременната музикална сцена. Това е формацията, с която българският актьор, певец, композитор и филмов режисьор записва култовите си албуми “Към”, “Обичам те, мила”, “Революция”, “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, “Пансион за кучета”, “Пропаганда, хромозоми, силикон”, “LIVE”, достигнали общ тираж от над 250 000 копия. “Обичайните заподозрени” са в състав: рок-легендата Иван Лечев, джаз/етно/рок виртуозът Стоян Янкулов, басистът на България Веселин Веселинов - Еко и китарната звезда от новото поколение Мирослав Иванов.
 
Сценографията за концерта е дело на Poliforma.
 
Билети могат да бъдат закупени от касите на Билетен център - НДК и онлайн на Ticketportal.bg на цена от 20 лв.
 
Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2016 г.