ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

НОВОГОДИШНИЯТ ФЕСТИВАЛ ПРЕДЛАГА ТРИ КАМЕРНИ КОНЦЕРТА С ПЪСТРА И ЛЮБИМА ПРОГРАМА

15 Dec, 2021

„Празнични импресии“, „Зимна приказка“ и „Стъпки в снега“ са трите камерни концерта, на които любителите на класическата музика ще могат да се насладят в празничните дни.

Подранил коледен подарък ще е концертът на 23 декември в зала 9 от 19:00 часа – „Празнични импресии“ с участието на Атанас Кръстев /виолончело/ и Виктория Василенко /пиано/ – едно прекрасно младо дуо, което се представя успешно на български и международни сцени. „Винаги сме имали много топли спомени от участията си в Новогодишния музикален фестивал и се радваме, че в тези истински предизвикателни времена можем да се завърнем на сцената на зала 9 и заедно да споделим магията на музиката“, споделя талантливата пианистка. Пъстра, леснодостъпна и любима е програмата, която двамата с виолончелиста Атанас Кръстев са избрали. Тя включва произведения на Франк, Паганини, Чайковски и Касадо.

На 28 декември от 19:00 часа в зала 11 ви очаква камерният концерт „Зимна приказка“ с двете талантливи музикантки – Десислава Петева /флейта/ и Надежда Цанова /пиано/. За флейтистката Десислава Петева участието ѝ в Новогодишния фестивал винаги е специално. Тя пази топъл спомен за първите концерти на своята преподавателка, която е наблюдавала по време на НМФ и се вълнува днес да бъде участник в същия фестивал. „28 декември, е специална дата за мен, защото е времето между Коледа и Нова година, когато споделяме моменти с любимите си хора, слушаме хубава музика и се отдаваме на изкуството“, сподели пианистката Надежда Цанова.

Последният камерен концерт от програма носи заглавието „Стъпки в снега“ на дуото Иван Пенчев /цигулка/ и Деница Димитрова /арфа/ – 29 декември, зала 11 от 19:00 часа. Поетичното заглавие на концерта насочва към програмата, която двамата са подбрали, а именно – Бах, Сен-Санс, Бизе, Римски-Корсаков, Дебюси, Масне, Равел. „За мен това е един доста специален състав, чисто камерен, защото за класическата комбинация с арфа се счита флейтата, а в случая аз ще акомпанирам на цигулка, което е доста по-силен инструмент и за мен това ще е огромно предизвикателство“, разкрива Деница Димитрова. Партньорът ѝ на сцената и в живота – Иван Пенчев има богат опит в активната си концертна дейност като основател и лидер на „Quarto Quartet“.

Билети за концертите можете да закупите от касите на Билетен център – НДК или онлайн на www.tickets.ndk.bg

*Билети за концерта „Празнични импресии“ се продават САМО на касите на Билетен център.

Новогодишният музикален фестивал се реализира с подкрепата на Министерство на културата.