ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

НИКОЙ“ ИЗНЕНАДА И РАЗВЪЛНУВА ПУБЛИКАТА В ЗАЛА 1

4 Юни, 2016

Независимият български филм е един от акцентите в тазгодишния „Салон на изкуствата“
Българско независимо кино на високо ниво, провокативен сюжет, изконни теми и интересен актьорски екип – това е филмът „Никой“ едно от най-значимите събития в „Салон на изкуствата“ 2016.
Премиерната прожекция беше в Зала 1 на НДК, а публиката оцени по достойнство качествата на продукцията и посланията, заложени в нея.
Женската сексуалност като съзидателна енергия и път към преоткриване на собствената ни същност е една от основните теми на филма.
Зрителите бяха впечатлени от връзката на главната героиня с красивата природа на Родопите, от визуалните послания, от естетически заснетите еротични сцени, както и от невероятната музика, дело на младата Емелина Горчева.
Амбициозният проект, реализиран с минимален бюджет, но с много желание и ентусиазъм, е изцяло независима продукция и е дебют за завършилия в Ирландия режисьор Андрей Андонов. Любопитният актьорски състав включва: Гергана Плетньова, Силвия Петкова, Стоян Радев, Йорданка Ангелова и Кристиян Милатинов.
ПОВЕЧЕ ЗА „НИКОЙ”
Вера наскоро е загубила баща си и се е върнала в неговата къща в Родопите. Тони - нейният приятел, и Таня, тяхна обща приятелка, я изненадват, пристигайки при нея.
Неочаквано се появяват Ники и Лили, които се настаняват в съседната вила. Ники е изкупил земята около къщата на Вера и е готов на всичко, за да купи и нейната.
Вера се нуждае от подкрепа и съпричастност, но в следващите дни нейният устроен живот започва да се променя със забележителни последици.
Продължителност: 96 мин. Филмът е с английски субтитри.
Режисьор: Андрей Андонов. Сценаристи: Явор Веселинов и Андрей Андонов, монтажът е на Адам Адемски и Благовеста Георгиева,оператори - Антони Кръстев и Христо Христов. Кинематограф: Адам Адемски. Музиката е на Емелина Горчева, а звуковият дизайн е на Камен Атанасов.
ПОВЕЧЕ ЗА РЕЖИСЬОРА:
Андрей Андонов е 32-годишен филммейкър, който учи филмово производство в Colaiste Dhulaigh, Дъблин, Ирландия. През 2012 г. той се завръща в България и започва работа по проекта „Никой”. Четири години по-късно неговият режисьорски дебют е факт.

Фотограф: Орлин Огнянов

Събитията от ХХI "Салон на изкуствата" са част от Календара на културните събития на Столична община за 2016 г.