ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ В НДК БЕШЕ ПРЕДСТАВЕНА ПРОГРАМАТА НА НОВОГОДИШЕН МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

7 Dec, 2022

На пресконференция в Литературен клуб "Перото" днес беше представена програмата на Новогодишен Музикален Фестивал - НМФ в НДК.
Събитието уважиха зам.-министърът на културата д-р Пламен Славов, доц. д-р Нина Найденова, маестро Найден Тодоров, маестро Емил Табаков, маестра Венеция Караманова, г-жа Мария Луиса Сантос Гарсия - директор на Институт Сервантес, г-жа Столина Добрева и участници във фестивалната програма.
Пресконференцията бе открита от г-жа Пени Раева, изпълнителен директор на НДК.
Министър Славов поздрави организаторите и изрази задоволстото си за това, че подкрепяг младите изпълнители и подпомагат техните публични изяви. Той допълни, че вярва в мисията на фестивала да обединява традиция, познание и предизвикателството на откритието.
Публиката ще може да избира между разнообразни събития в различни жанрове, стана ясно на пресконференцията. Балет, оперна гала, мултимедиен спектакъл, симфонични, камерни, джаз и детски концерти, музикални филми, участие на утвърдени изпълнители и млади таланти очакват зрителите в пространствата на НДК.
Фестивалът ще започне с "Ана Каренина", балетен спектакъл на Опера Пловдив на 14 декември в зала 1 на НДК и ще завърши с традиционния Празничен новогодишен концерт "Музикален фойерверк" на 1 януари 2023 г., отново в зала 1.
Цялата програма може да откриете в сайта ни www.ndk.bg
Билети за събитията са налични на касите ни и на www.tickets.ndk.bg, а за концертите в зала 9 - само на касите на НДК.