ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

КИНОМАНИЯ ПРОДЪЛЖАВА ОНЛАЙН С 10 СТРАХОТНИ ФИЛМА

13 Dec, 2021

Физическото издание на КИНОМАНИЯ приключи, но най-запалените почитатели ще се радват на страхотен коледен подарък - 10 от хитовите заглавия ще могат да се гледат онлайнна платформата Neterra.TV+. Филмите ще имат единична и пакетни цени и ще радват киноманите в периода 17 декември 2021 - 9 януари 2022 г. В онлайн селекциятаприсъстват фестивални хитове, френско кино, мюзикъли, класики.
В партньорство с платформата за онлайн съдържание Neterra.TV+разнообразните киношедьоври ще достигнат до повече зрители във всички краища на България.Ето и избраните заглавия:
 
Анет –нестандартната рок опера с участието на Марион Котияр и Адам Драйвър, който откри фестивала в Кан тази година.
 
Брак по италиански - на режисьора Виторио де Сика, роден преди 120 години. Филмът е с участието на София Лорен и Марчело Мастрояни и има „Златен глобус” за чуждестранен филм. Богаташът Доменико заживява с проститутката Филумена, която го оплита в лъжи, за да се ожени за нея. Велик филм и едно от най-паметните партньорства между Лорен и Мастрояни.
 
Кралят на целия свят – на виртуозаКарлос Саура.Испанско-мексиканската продукция е с участието на четирима млади танцьори и пресъздава традиционни музикални танцови традиции в Мексико, където по уникален начин се вплитат трагедия, измислица и реалност.
 
Кръстоносният поход – с Летисия Каста и Луи Гарел, разказващ за родители, които разкриват, че 13-годишният им син е продавал семейни ценности, за да финансира проект, който  ще спаси планетата.
 
Младите любовници – сучастието на Фани Ардан,чиято история ни представя връзката на 71-годишна дама с доста по-млад от нея мъж. История за страстта, която преобръща всичко по пътя си.
 
Най-лошата личност на света - Отличен с награда за женска роля в Кан за актрисата Ренате Рейнсве. В центъра на сюжета е Джули, млада жена в началото на 30-те, която изживява екзистенциална криза, тъй като не е човек, склонен на обвързване.
 
Островът на Бергман - с участието на Тим Рот, Вики Крипс и Миа Васиковска. Двойка кинаджии заминават за остров Форьо, популярен с това, че на него Ингмар Бергман е живял и творил, но там границата между реално и въображаемо  постепенно изчезва.
 
Последният автобус-  След смъртта на обичната си съпруга Мери, пенсионерът Том решава да предприеме дълго пътуване. Носейки праха на покойната в малък куфар, той поема на път от най-северната точка на Шотландия към най-южната точка на острова.
 
Сърцето ми танцува –разкошен мюзикълна режисьора Начо Алварес, феерия от цветове, пищни костюми, комични сцени и перфектно хореографирани танци, в който ще чуем песните на италианската и испанска поп икона Рафаела Кара, отишла си през юли тази година.
 
Царят на смеха -с участието наТони Сервило  в ролята на великия комик Едуардо Скарпета, чийто пиеси от началото на XX в., както и неподражаемия му актьорски талант, са оказали сериозно влияние върху италианската комедийна традиция.
 
Ако все още не сте избрали какво да подарите за предстоящите празници, Киномания и Neterra.TV+ предлагат великолепна възможност за всички любители на качественото кино и споделените емоции.
 
Билетите за всички заглавия от селекцията са достъпни без абонамент за цяла България, като се предлагат следните варианти: 1 филм - 8 лв., 3 филма - 20 лв., 5 филма - 30 лв., всички 10 филма - 40 лв. Вече може да ги намерите тук:https://neterra.tv/festival/kinomania-2021/
 
Проектът Киномания е реализиран с подкрепата на Министерството на културата.Киномания е част от Календара на културните събития за 2021 г. на Столична община.
Повече информация за филмите може да видите на www.kinomania.bg
 
За Киномания:
 
Киномания е един от най-големите кинофоруми у нас, който представя български и световни премиери, както и златни класики. Продуцент и организатор на фестивала е Националният дворец на културата. Събитието се провежда с подкрепата на Столична община, Министерство на културата, фонд „Култура“, Френски институт в България и др.
 
ЗА NETERRA.TV+:
 
Neterra.TV+ е онлайн платформа, която предлага достъп до разнообразна селекция от качествено авторско съдържание. Потребителите могат да гледат най-новите и атрактивни български и чужди заглавия, актуални кинофестивали, концерти, събития на живо и още. Каталогът на https://neterra.tv/plus е достъпен без необходимост от абонамент и се обновява непрекъснато, като предлага опция за наем или закупуване. Платформата е част от Neterra.TV, която вече 15 години предоставя на сънародниците в чужбина достъп до най-гледаните български телевизионни канали, филми, предавания и музикални клипове във високо качество за целия свят.