ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

КАСИЕЛ НОА АШЕР ОТБЕЛЯЗВА 30 ГОДИНИ НА СЦЕНАТА И 50-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ С „НОЩТА НА ПОКЕРА“ ПО ТЕНЕСИ УИЛЯМС

26 Oct, 2021

На 1 ноември от 18:30 часа в Театър Азарян ще празнуваме рождения ден на една от най-необикновените и провокативни актриси на нашето съвремие – Касиел Ноа Ашер. С „Нощта на покера“ по мотиви от шедьовъра „Трамвай Желание“ на Тенеси Уилямс, актрисата ще  отбележи и своите 30 години на сцената.
 
Душевната кардиограма, неповторимата атмосфера, в която се случват влюбванията, катарзисите, джазът в съществуването на героите в „Нощта на покера“, са пропити с пикантност и загадка. Човешки души, изгубени в опияняващото пътешествие в търсене на Щастието. Герои, които, пропадайки в „кладенеца“ на живота, не откъсват погледа си от звездите.
 
„Бланш на Касиел Ноа Ашер е особена, специална жена, тялото ѝ е пронизано от стъпките на тълпата. Тя е жена клоун. Една прелюбопитна Алиса, попаднала в свят на разбити огледала – тук нощите са с аромат на блудкаво вино и уморени тела, а хората приличат на животни, избягали от зоологическа градина.
Театърът, пребиваването в театъра, днес е безумна игра, която си заслужава всяко дихание именно заради каузата, че изкуството ни доближава до същността ни, до истината за душата и може би Касиел Ноа Ашер, е родена под щастлива звезда, защото в „Нощта на покера“, тя сияе като Бланш, благодарение и на своите невероятни партньори: Мартина Апостолова, Ели Колева, Йордан Ръсин, Кристиян Негалов и Теодор Каракачанов – заради тях е необикновена всяка минута от торнадото „Касиел“, споделя театралният критик Елица Матеева.
 
Билети за спектакъла „Нощта на покера“ можете да закупите от касите на Билетен център – НДК или онлайн на tickets.ndk.bg.