ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ИВАН ЯНЪКОВ С ПРАЗНИЧЕН КЛАВИРЕН РЕЦИТАЛ ЗА БЪЛГАРСКАТА ПУБЛИКА НА 27 ДЕКЕМВРИ В НДК

21 Dec, 2021

Специално за концерта си „Топлина за зимните вечери“ от далечен Тайван ще се завърне известният български пианист Иван Янъков. Събитието е на 27 декември от 19:00 часа в зала 11 като част от Новогодишния музикален фестивал. Творбите, които пианистът е избрал, са от Бетовен - Соната „Валдщайн”; Ноктюрни от Скрябин; Добринка Табакова; Респиги; Пуленк; Леонид Десятников и Равел - Гробницата на Купрен.

Ноктюрно на Добринка Табакова е от произведенията, които Янъков наскоро издаде като сингъл във всички световни музикални платформи. Записът привлече десетки хиляди слушатели на платформи като Spotify и iTunes.

„Всички ние имаме нужда от красота и любов, а какъв по-добър начин да си поднесем това чрез изкуството. Едно от предимствата на музиката е, че няма език и превод не е нужен. Музиката мотивира и прави хората по-добри, в нея няма омраза, тя ни носи само светлина и любов. Иска ми се да вярвам, че със своята музика ще вдъхна увереност, че всичко ще бъде дори по-добре от преди“, споделя талантливият пианист и кани всички на клавирния си рецитал.

Заедно с НДК Янъков е съосновател на проекта „Четиримата пианисти“. В няколко концерта, той, заедно с Георги Черкин, Живко Петров и Ангел Заберски радват публиката в зала 1. Концертът им в лондонската зала „Cadogan Hall“ е разпродаден месеци предварително. 

Билети за „Топлина за зимните вечери“ можете да закупите от касите на Билетен център – НДК или онлайн на www.tickets.ndk.bg
 
Новогодишният музикален фестивал се реализира с подкрепата на Министерство на културата.