ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ИНТЕРЕСНА ДЕТСКА ПРОГРАМА НА 35-ОТО ИЗДАНИЕ НА НОВОГОДИШНИЯ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

6 Dec, 2021

И тази година Новогодишният музикален фестивал обръща специално внимание на най-малките, които ще могат да станат част от 35-ото издание с тематичната програма за деца.

На 18 декември от 11:00 часа в зала 6 ви очаква „Коледен концерт за деца“ на ученици от Национално музикално училище „Любомир Пипков“, а в програмата ще чуете популярни творби от Чайковски, Владигеров, Сарасате, Големинов, Бах, Шопен и др. Възпитаници на училището и техните преподаватели ще въведат в света на музиката публиката от деца и родители.

Следващи в програмата са двата коледни концерта на Детския хор на БНР – Бяла коледа“ с диригент Венеция Караманова и клавирен съпровод на Сиана Атанасова – 22 декември от 18:30 и 20:30 часа в кино „Люмиер“. В програмата са включени коледни песни от цял свят с музика от Хайдн, Адам, Франк, Андрисен, Бояджиев, Рабаров, Слобаков, Недялков и др. Солисти ще бъдат Мария Славова, сопран и Виолета Радомирска, мецосопран. Тази година Детският хор на БНР отпразнува своята 60-годишнина с голям концерт в зала 1. В годините Детският хор изнася над 2000 концерта в най-прочутите концертни зали на Ню Йорк, Вашингтон, Пекин, Лондон, Париж, Берлин, Москва, Виена, Прага, Будапеща, Брюксел, Копенхаген, Стокхолм, Хелзинки, Мексико, Токио, Хонолулу, Кайро и много други градове на близо тридесет и две страни. Репертоарът на хора включва над 800 творби от всички епохи и стилове – от старите майстори до съвременни български и чуждестранни композитори, както и хорови обработки на български и други народни песни.

Като част от съпътстващата програма на Новогодишния музикален фестивал, е спектакълът „Спящата красавица“ на талантливата балетна трупа на Старозагорската опера, подходящ за малки и големи. На сцената на зала 1, на 23 декември в ролята на Аврора ще танцува примабалерината и носителка на „Кристална лира“ – Анелия Димитрова. Спектакълът е на Държавна опера – Стара Загора.

Билети за събитията от детската програма на Новогодишния музикален фестивал можете да закупите от касите на Билетен център – НДК или онлайн на www.tickets.ndk.bg