ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

МОНОСПЕКТАКЪЛЪТ НА ДЕЯН ДОНКОВ „КАМБАНАТА” Е ИЗБОРЪТ НА КИНОМАНИЯ ЗА СПЕЦИАЛНО СЪБИТИЕ В РАМКИТЕ НА ФЕСТИВАЛА

20 Oct, 2021

Софийската премиера на спектакъла „КАМБАНАТА” е едно от специалните събития, с които Киномания ще изненада публиката си. 
Зрителите ще могат да видят постановката на 26 ноември от 19:00 часа в зала 1 на НДК.
 
„КАМБАНАТА” е моноспектакъл на Деян Донков по едноименния роман на Недялко Славов. Трагичен разказ за сложния, изпълнен с драматични препятствия път на бивш затворник, лежал за две убийства. Изповед за катарзиса и духовното просветление на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата.
„КАМБАНАТА” е спектакъл, който разтърсва зрителя емоционално и го възвисява духовно, извежда го от комфорта на наблюдател и го въвлича в силни страсти с въздействащи картини на приземяваща житейска реалност. Сценичното действие ни сграбчва с мощната енергия на тоталното актьорско превъплъщение на Деян Донков.
 Като контрапункт през спектакъла преминава лирическата музикална тема - песента на неговия герой Вено, изпълнявана на живо от оркестър Карандила.
Актьор с неподражаемо присъствие на сцената и екрана, Деян Донков разкрива вечно търсещата си творческа същност с куража си да избере сложна тема, далеч от комерсиалното забавление. Склонността му към експериментиране води до особеното, кинематографично въздействие на спектакъла.
 
„Целта ми с този мистичен, фантастичен, отчасти комичен, красиво поетичен, дори епичен, крайно драматичен, а в края си трагичен разказ е да пропътувам дългия и мъчителен път до човешкото сърце”.Д. Донков
 
КАМБАНАТА е театрално събитие, коeто възприемаме със сетивата и емоциите си.
 
Камбаната
По романа на Недялко Славов
Режисьор Деян Донков
Моноспектакъл на Деян Донков
Пламена Иванова в образа на Лейла
Сценограф - Никола Тороманов
Музика - Петя Диманова
Видео дизайн - Марио Стойнов
Хореограф - Деян Георгиев
Фотограф - Стефан Н. Щерев
 
Със специалното участие на Оркестър “Карандила”
 
Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.
Проектът е част от програма Наследство II на Фондация Пловдив 2019.
 
Киномания е част от Календара на културните събития за 2021 г. на Столична община.
 
Филмовото събитие ще се проведе между 18 ноември и 2 декември и отново ще покаже най-доброто от седмото изкуство за последните две години.
 
Фестивалът ще протече при спазване на всички противоепидемични мерки. Молим публиката да заповяда в киносалоните с маска и да спазва дистанция!