• Прожекцията на "Клети създания" ще се състои на 11 декември от 19 ч. в кино "Люмиер

 • КАКВО ОСТАВА ДА ВИДИМ НА КИНОМАНИЯ 2023

  След редица широко посетени прожекции в зала 1 на НДК, 37-то издание на Киномания продължава до 3 декември в София, Пловдив и Варна, както и в Neterra TV+. Предстои да гледаме филмите на Хаяо Миядзаки, Тайка Уайтити, Фернандо Труеба и Хавиер Марискал и много други. Във втория фестивален уикенд на тазгодишната

 • НОВОГОДИШЕН МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ В НАЦИОНАЛНИЯ ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА

  Новото издание на емблематичния Новогодишен музикален фестивал в Националния дворец на културата ще започне на 13 декември и ще продължи до 1 януари 2024 г. Както всяка година публиката ще може да избира измежду разнообразни събития, сред които опери, мюзикъли, класически, фолклорни и джаз концерти, детски събития, оперети, прожекции и др. По традиция в проявите участие ще вземат, както утвърдени имена, така и млади таланти.

 • СПЕЦИАЛНИ СЪБИТИЯ И ЕКСКЛУЗИВНИ ПРОЖЕКЦИИ НА КИНОМАНИЯ 2023

  След тържественото откриване на 16 ноември с прожекцията на „Уроците на Блага“ в зала 1, Киномания ще предложи още специални поводи за среща с киното. В кино „Люмиер“, отново на територията на НДК ни очакват ексклузивни прожекции на филми като „Дивертименто“, „Георги и пеперудите“, „Аз, капитан“, „Клети създания“, „Момчето и чаплата“ и „Гол за победа“.

 • КИНОМАНИЯ ОТДАВА ПОЧИТ НА ОПЕРНОТО ИЗКУСТВО ЗА ГОЛЯМ ЕКРАН

  Тазгодишното, 37-мо издание на Киномания ще има специален фокус върху операта. Поводът е 100-годишнината от рождението на Франко Дзефирели – режисьорът, майстор на оперните постановки, както за сцена, така и за голям екран. Наред с филмите на великия Дзефирели, зрителите ще могат да се насладят и на легендарния спектакъл на Мария Калас в Париж през 1958 г.

 • ЛЮБИМИ АКТЬОРИ В ПРОГРАМАТА НА КИНОМАНИЯ 2023

  От 16 ноември до 3 декември ще можем да се насладим на филмите от селекцията на 37-ото издание на Киномания. Вече са в продажба билетите, както за зала 1 на НДК и кино „Люмиер“, така и за партньорските кина „Одеон“, Дом на киното, Евро Синема, Културен център G8, кино „Влайкова“ и зала „Славейков“.Отвъд пределите на столицата фестивалните панорами ще се прожектират в „Лъки Дом на киното“ в Пловдив и във Фестивален и конгресен център (ФКЦ)– Варна.

 • ОКОНЧАТЕЛНИЯТ СПИСЪК С НОМИНАЦИИТЕ ЗА ЛИТЕРАТУРНИТЕ НАГРАДИ „ПЕРОТО“ 2023 ВЕЧЕ Е ГОТОВ

  Финалните номинирани или т.нар. кратък списък на Награди „Перото“ 2023 г. вече е готов. Престижните литературни отличия, учредени от Националния център за книгата и едноименния литературен клуб в НДК, ще бъдат връчени за девета поредна година.

 • БИЛЕТИТЕ ЗА ПРАЗНИЧНИЯ НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ В НДК ВЕЧЕ СА В ПРОДАЖБА

  Новогодишният музикален фестивал в Националния дворец на културата наближава, а вече са в продажба билетите за най- чаканото събитие от програмата – Празничният новогодишен концерт. По традиция в първия ден от новата година отново ви очакваме в зала 1 на НДК, за да преживеем заедно незабравими моменти с красива класическа музика, в изпълнение на даровити музиканти.

 • „УРОЦИТЕ НА БЛАГА“ ОТКРИВА КИНОМАНИЯ НА 16 НОЕМВРИ

  Българската публика за първи път ще гледа най-новия филм на Стефан Командарев в Зала 1 на НДК

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

КАЛЕНДАР
ВСИЧКИ СЪБИТИЯ