COVID-19COVID-ПРАВИЛА В НДК КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ?
COVID-19 промени всичко в целия свят! Ето какво ново ви очаква НДК:50% от местатаСъгласно действащите противоепидемични заповеди на Министерство на здравеопазването на Р България всички събития в НДК, вкл. в Театър Азарян и ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс се провеждат при заетост на местата до 50% от общия капацитет на пространствата и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.


Маски


С цел опазване на вашето здраве и спокойствие носенето на маски на територията на НДК от всички посетители във всички зали и по всяко време е задължително. Това важи и за Театър Азарян и ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. Изключение прави единствено външната октрита Платформа А6.


Превенция и дезинфекция


Осигурен е здравен филтър на входовете на сградата. Нашите режими за почистване и дезинфекция са разширени. На ваше разположение са станции за дезинфекция на ръце на входовете и изходите на НДК, както и в отделните зали. Молим да дезинфекцирате ръцете си при влизане и излизане. 


Асансьори и ескалатори


Ползването на асансьорите от зрителите е временно преустановено. За придвижване между етажите ползвайте стълбите или ескалаторите при спазване на нужната дистанция. На ескалаторите бъдете минимум през две стъпъла. 


Придържайте се в дясно


С цел отделяне на потоците и осигуряване на различни входове и изходи се придържайте в дясно. Входовете на съответните зали са обособени през вратите в дясно от вас, а изходите през вратите в ляво от вас. Това важи за зала 1, Театър Азарян, ДНК, кино „Люмиер“, зала 3, зала 6 /вход през А6/, зали 7, 8, 9 и 10.


Билетен и Информационен център


Влизането в салоните на Билетен и Информационен център се осъществява по максимум двама човека и при спазване на всички противоепидемични мерки. Актуална информация относно политиката на организаторите за пренасочване или отмяна на събития, използването на ваучери, връщането на билети и пр. може да намерите на официалните сайтове на организаторите. За закупуване на билети на ваше разположение е онлайн системата на НДК - tickets.ndk.bg


Безконтактни транзакции


За повече безопасност ползвайте картови или безконтактни плащания на територията на НДК (където е приложимо).


Социална дистанция


Не забравяйте да спазвате максимално възможна социална дистанция по време на вашето посещение в НДК- това предпазва какво вашето здраве, така и здравето на околните.


Информирайте се предварително


По всякави въпроси, засягащи вашето посещение на събитие в НДК или нуждата от организиане на такова, се обръщайте към електронния сайт на НДК – www.ndk.bg, както и към официалните ни канали в социалните мрежи.


Елате по-рано и бъдете любезни


Отделете си повече време за посещението в НДК, в Театър Азарян и в ДНК. Имайте предвид, че може да се наложи изчакване при влизане и излизане от залите и пространствата. Бъдете толерантни и ползвайте усмивките си!


Заповядайте отново в НДК! Очакваме ви в добро здраве и настроение!