ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ВРЪЧВАТ НАГРАДИТЕ ЗА ПРОЕКТ НА ГОДИНАТА 2017 НА ФОНДАЦИЯ ЛАЛЕ

21 Mar, 2018

По традиция награди Проект на Годината се връчват в първите дни на пролетта. Публичната церемония тази година ще бъде на 29 март от 18:30 часа в Литературен клуб "Перото". 
 
Както всяка година най-добрите проекти на неправителствени организации са определени от доказани професионалисти от бизнеса, медиите и дипломати. Членове на журито Красимира Чемишанска, Генерален мениджър на Амджен България и Президент на Американска търговска камара в България; Петя Колчева, Управляващ съдружник в Новел консулт; Никола Добрев, Главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 Груп; Ираван Хира, Главен изпълнителен директор на HewlettPackard България и Председател на Българския Форум на Бизнес Лидерите, Н. Пр. Стефано Балди, Посланик на Италия в България и Силва Зурлева, Член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг груп.
 
Те са оценили номинираните проекти по резултатите; устойчивост на дейностите във времето; финансова ефективност; участие на целевите групи и местната общност; новаторство и приложимост на идеята в други населени места.
 
Тази година в конкурса Проект на Годината 2017 бяха номинирани 19 разнообразни проекта от цялата страна. Те са представени от граждански организации и партньори, членове на екипа, доброволци, родители, читалища, и граждани, участвали в дейностите.
 
Фондация Лале организира конкурса за най-добрите проекти в България за тринадесета  поредна година. Той е нашият отговор на множеството интересни и иновативни проекти, замислени и реализирани всяка година с грижа за хората в България. Всеки един от тях е дело на активни и търсещи хора, които с отговорност и професионализъм са ангажирани с успешното му изпълнение. Поканени бяха да участват граждански организации, които през изминалата 2017 година са изпълнявали проект за подобряване на условията, възможностите и качеството на живот на хората или общността в дадено населено място, без разлика на размера и източника на финансирането, мястото на реализация, типа на дейностите или хората, към които те са насочени.
 
Церемонията е организирана в партньорство с Националния дворец на културата и с медийното партньорство на вестник Капитал и Информационния портал на неправителствените организации в България.

Наградите са специално изработени от проф. Георги Чапкънов.