Филтър:

30

Sep.

Кино Люмиер МАЛКИЯТ ДЖО | СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ
19:30ч. 30.09.2020 Кино "Люмиер Лидл"

Вернер Херцог завладява нови територии във филмовата форма, смесвайки реалистичния стил на своите документални филми и безпощадно новаторския си киноезик в тази привидно непретенциозна, но разтърсваща история, чието действие се развива в Япония. Негов съмишленик и главен актьор е Юичи Иши, действителен изпълнителен директор на „Family Romance“ЕООД – компания, даваща под наем човешки заместници, които клиентите могат да използват за всякакви нужди – семеен член за социално събитие, виновник, който да поеме вината за грешка в офиса, непознат, с когото да преживееш отново най-хубавите моменти от живота си. Във филма майка моли Иши да се превъплъти в съпруга ѝ, с когото са отдавна разделени, за да възстанови връзката с подрастващата си дъщеря. Ситуацията се превръща в заплетена мрежа от действия и емоции. Със съвсем малък екип и сам изпълняващ ролята на оператор, Херцог за пореден път запечатва болезнената връзка на индивида с обществото, като създава съвременна притча, която напомня за началото на кариерата му, но звучи съвсем актуално.

01

Oct.

Кино Люмиер ИСТОРИИ ЗА ПТИЦИ, ХОРА И ДРУГИ ЧУДЕСА | СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ
19:30ч. 01.10.2020 Кино "Люмиер Лидл"

Филмовият разказ е едновременно реалистичен и метафоричен – ние се опитваме да намерим тези състояния в атмосферата и природата, които най-добре биха ни обяснили магическото слово на Радичков. Въпреки лекотата, с която се чете, и усета за близост до човешките емоции, за писателя Йордан Радичков всъщност се разказва трудно.

02

Oct.

Кино Люмиер НЕДАЛЕЧ ОТ РАЯ | СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ
19:30ч. 02.10.2020 Кино "Люмиер Лидл"

Преди осем години две трети от вековния християнски манастир „Света Петка” е разрушен от пожар. В руините в планината живее игуменката Майка Юлита съвсем сама. Тя си е поставила за цел да възстанови манастира. В ежедневието й помагат един мюсюлманин и един християнин. Дали ще успее?