ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ВЪЛШЕБНА РОМАНТИКА С ТРИО „АРДЕНЦА“

14 Dec, 2016

Камерен концерт с участието на трио „Арденца“ и флейтистката Кремена Ачева, очаква всички дошли на 17 декември (събота) от 19:00 часа в зала 6 на НДК. Събитието е част от 30-ото празнично издание на Новогодишен музикален фестивал.

Триото обединява младежки ентусиазъм и споделена страст за камерно музициране с безкомпромисния професионализъм на опитни музиканти. Творческото сътрудничество между пианистката Даниела Дикова, виолончелистът Константин Евтимов и цигуларката Галина Койчева, оформя триото. 

Увлечението на трио „Арденца“ по българската класика се реализира в рядко изпълняваното, поради техническа трудност, клавирно трио от П. Владигеров, за което музикантите са наградени с „Кристална лира 2009“  за високи творчески постижения в камерната музика.

Трио „Арденца“ ежегодно реализира концерти с класическа и съвременна камерна музика в рамките на фестивала „АмБъл“ на американска и българска музика. Голяма част от репертоара на триото е съставен от творби с премиерни изпълнения в България, а други са поръчани и написани специално за формацията. Репертоарът на трио „Арденца“ обхваща разнородни стилове и епохи, шедьоври на камерната музика от XIX, XX и XXI век.
 
В ПРОГРАМАТА ЩЕ ЧУЕТЕ:
Филип Гобер
Три Акварела за флейта, виолончело и пиано;
Жак Ибер 
Две интерлюдии за флейта, виолончело и пиано;
Георги Арнаудов 
Каталог на устройства, ветрове и усещания за клавирно трио (премиера);
Камий Сен-Санс 
Клавирно трио за цигулка, виолончело и пиано опус 92 № 2 в ми минор.