Филтър:

24

Feb.

Пространство ДНК - Събития CABARET UNABOMBER | Famille Mundi @ДНК
19:30ч. 24.02.2017 ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс

В представлението са цитирани пасажи от манифеста „Индустриалното общество и неговото бъдеще“ на Теодор Казински или както е по-известен – „Манифестът на Юнабомбър“. Казински е свръхнадарен математик, който постепенно става радикален технофоб и се превръща в най-търсения терорист в САЩ през 80-те години на миналия век. Разследването на Юнабомбър е едно от най-скъпите в историята на ФБР. Българската премиера на CABARET UNABOMBER ще се състои на 24.02.2017 от 19:30 в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, а официалната премиера в Париж е предвидена за април 2017 г.

25

Feb.

Пространство ДНК - Събития ВСИЧКОЯДЕЦЪТ
19:30ч. 25.02.2017 ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс

ВСИЧКОЯДЕЦЪТ е ръбът, отвъд който полът, размерът и материята нямат значение, защото са едновременно мъжки, женски, средни, миниатюрни, гигантски, плътни и крехки. В пастта на Всичкоядеца дебне малка, сексапилна черна дупка, пламтяща в отчуждението си, в която се прозява нищото.

28

Feb.

Пространство ДНК - Събития ПОВЕЧЕ НЕ или така нареченият Бернхард
19:30ч. 28.02.2017 ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс

"ПОВЕЧЕ НЕ или така нареченият Бернхард" напомня на лекция и театрално изследване, в което методът е фокусиран върху поставянето под въпрос: на държавното, на националното, на социалното, на институциите, на наградите, на финансовите отношения, на приятелствата, на днешното. В сценичното действие внимателно проникват потенциалното, възможното и съвременността. Идеята за спектакъла е на две от най-интересните имена в полето на свободния театър у нас - актьорът Александър Митрев и режисьорката Ида Даниел.