ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЗАПОЧВА НА 12 МАРТ С ПРЕМИЕРАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ФИЛМ „ПЕТЯ НА МОЯТА ПЕТЯ”

27 Feb, 2020

24-тото издание на кино фестивала София Филм Фест започва на 12 март от 19:00 ч.с българския филм „Петя на моята Петя” в зала 1 на НДК. На специална пресконференция днес организаторите представиха цялата програма на фестивала и отделни акценти от нея.

НДК е дългогодишен партньор на София Филм Фест и според неговия арт директор Стефан Китанов НДК с най-голяма си филмова зала на Балканите – зала 1 – е логичното място за провеждане на специалните събития от програмата на фестивала. „София Филм Фест запазва мисията си в подкрепа на българското кино. НДК чрез своя фестивал Киномания също следва тази мисия”, каза по време на пресконференцията председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков и допълни. „Основното послание, освен акцент върху европейското кино, е да обърнем специално внимание и на нашето българско кино, което през последните години и благодарение на фестивалните формати набира все по-голяма скорост и привлича все по-голям интерес от страна на публиката”, добави още Велков.

Фестивалът се провежда под патронажа на Столична община в партньорство с НДК, Министерство на културата и ИА „Национален филмов център”.