ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

РАЗКАЗ ЗА ТЯЛОТО, ЕЗИКА И ВЪОБРАЖЕНИЕТО В АВТОРСКИЯ ПРОЕКТ „РАЗХОЖДАЙКИ ПЕЙЗАЖА” В ДНК-ПРОСТРАНСТВО ЗА СЪВРЕМЕНЕН ТАНЦ И ПЪРФОРМАНС

21 Jan, 2020

Театралният режисьор, изпълнител и автор на текстове за сцена Младен Алексиев ще представи авторското си изпълнение „Разхождайки пейзажа” на 28 януари от 19:00 ч. в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс.

Това е първо представяне на проекта след гостуванията му в LINDA (София), Glej Theatre (Любляна), Field Kitchen Academy (Берлин/Вюстен-Бухолц) и Moving Body Festival (Варна). „Разхождайки пейзажа“ е среща между изпълнител и зрители, която посредством акта на говоренето плавно повежда публиката през темите за тялото, езика, възприятието и въображението.

От 2016 година Алексиев използва своя текст „Walking the Landscape“ като уред за навигация в своята театрална практика. През годините текстът бива пренаписван за всяко представление пред публика, отразявайки конкретната ситуация, в която се случва.

Билети за спектакъла може да закупите на касите на Билетен център – НДК, онлайн тук и на място в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, час преди началото на събитието.