ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК 14–20 ОКТОМВРИ

14 Oct, 2019

/14 октомври – понеделник/
Ансамбъл „Пирин“ чества своята 65-а годишнина с концерт в зала 1 на 14 октомври от 19:00 часа.
 
В понеделник /14 октомври/ от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“, Катя Воденичарова ще представи книгата „Весели случки с внуци и внучки“.
 
/15 октомври – вторник/
На 15 октомври в зала 1 на НДК най-известните рок музиканти и групи Тангра, Сигнал, Фактор, БТР, D2, Кирил Маричков, Стенли, Ния, Боби Косатката и др. ще съберат за концерта „РОК ПОЕЗИЯ – Александър Петров“.
 
Театър Азарян ще посрещне софийската премиера на спектакъла „Козметика на врага” на 15 октомври от 18:30 ч. Сценарият е създаден по романа на брилянтната белгийска писателка Амели Нотомб, една от най-четените френско-езични авторки. Сюжетът разказва за един мъж, който се оказва блокиран на летището поради технически проблем със самолета. Закъснението се проточва. Чакането става прекалено дълго. Случайна среща с непознат, който изглежда че познава толкова добре дълбочината на съвестта, успява да изрови на повърхността престъпления от болезненото минало.
 
/16 октомври – сряда/
Специализираното изложение за архитектура, строителство и обзавеждане „Стройко 2000“ ви очаква в дните от 16 до 20 октомври от 10:00 до 19:00 часа на етажи от 0 до 3.
 
Индиго среща с Хосе Оливер и Белослава Димитрова ви очаква на 16 октомври от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“. Събитието е организирано от Гьоте институт и на нея ще бъдат представяни и обсъждани актуални произведения на немскоезичната литература, както и произведения, преведени от български на немски език.
 
/17 октомври – четвъртък/
На 17 октомври от 20:00 часа в зала 1 ще можете да гледате спектакъла на Димитър Туджаров (Шкумбата) – Комедиен спектакъл „45 години не стигат, 65  – също“. Пролетарии от всички страни, извинявайте“.
 
Приказният спектакъл „Кралят Елен” ще бъде на сцената на Театър Азарян на 17 октомври от 18:30 ч. като част от Act Festival 2019. В хода на действието, сюжетът ще Ви увлече напълно и не след дълго класическият текст ще Ви потопи в приказна магическа история.
 
/18 октомври – петък/
Наричат Марио Бионди певецът с най-отличителния и чувствен глас в съвременната соул музика, достоен наследник на Бари Уайт, не само заради тембъра, но и заради съблазнителното усещане, което се носи от музиката му. Във всичко това ще се убеди българската публика на 18 октомври от 20:00 часа в зала 1 на НДК. Бионди пристига в София по покана на Национален дворец на културата и Фондация „Аполония”, а концертът е част от турнето на изпълнителя за 2019 година.
 
/19 октомври – събота/
АСТ фестивал за свободен театър отново ще предложи на своята публика вълнуваща програма. В дните 19, 21, 22 и 23 октомври ще можете да видите спектакли от Германия, Франция и България. Първият спектакъл – „ИБСЕН: ПРИЗРАЦИ /Германия/ ще можете да видите на 19 октомври от 19:00 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. „ИБСЕН: Призраци” е спектакъл едновременно за умирането и безсмъртието.
 
/20 октомври – неделя/
Най-успешният и най-продаван сопран в света Sarah Brightman ще ни направи част от своята световна обиколка на 20 октомври от 20:00 часа в зала 1 на НДК. Световното турне HYMN: Sarah Brightman In Concert постави началото си в Южна Америка и ще включва над 125 концерта, на пет континента през 2018 и 2019 година. За него, Brightman казва, че феновете трябва да „очакват неочакваното!“.
 
Мрачната приказка „Животът е сън” ще противопостави безгрижието на детските игри на политическите схеми и манипулации. Спектакълът е част от Act Festival 2019. В една мутирала, радиоактивна реалност се ражда едно същество и бива изоставено само - но какво е то - затворник, принц? Кое превръща човека в чудовище, как мутира човешкото в човека? Ако зрелостта в един свят на чудовища се манифестира в това да се превърнеш в чудовище, тогава какво бъдеще си отглеждаме? Какъв е светът, който сънуваме, какъв е сънят, който живеем? Гледайте спектакъла на сцена Backstage, Театър Азарян на 20 октомври от 19:00 ч.