ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК 03-09 ФЕВРУАРИ

31 Jan, 2020

/03 февруари – понеделник/
Една класическа пиеса от XVII в. – „Кралят Елен“ ви очаква на 3 февруари /понеделник/ от 19:00 часа на сцената на Театър Азарян. Приказна, любовна история, разказана в три действия, достатъчни, за да се влюбите в автора Карло Гоци, и в режисьора Анастасия Събева. Тя и нейната невероятна трупа актьори ще ви оставят без дъх.Фестивалът „Ах, този мююзикъл“ продължава и през тази седмица с любимите загалвия – „La La Land“ на 3 февруари от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл” и „Котките“ на 4 февруари от 19:00 часа.
 
/04 февруари – вторник/
Затворено събитие на Travel Management ще се проведе на 4 февруари от 18:00 до 22:00 часа в Литературен клуб „Перото“.
 
/05 февруари – сряда/
Прожекция на филма „1917“ ви очаква на 5 и 6 февруари от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.
 
/06 февруари – четвъртък/
Един магически портрет започва да старее, докато младежът, нарисуван на него, запазва красотата и очарованието си. Но каква е цената на вечната младост? Заслужава ли си да спечелиш целия свят, ако погубиш душата си? Отговорите ще научим от спектакъла „Портретът на Дориан Грей“ по едноимения роман на Оскар Уайлд – 06 февруари от 18:30 часа на сцената на Театър Азарян.


 
/07 февруари – петък/
Церемонията по връчване на наградите „Пожарникар на годината“ ще се състои на 7 февруари от 11:00 часа в зала 6.
 
/08 февруари – събота/
Три изключителни диви ще пеят в събитието „Saturday Night Live Sessions“, което ще се състои на 8 февруари от 19:00 часа в зала 3 на НДК. Силното вокално присъствие на Белослава, Алекс Раева и Desy ще бъде подплатено от едни от най-добрите български музиканти. Качествен чил аут, елегантен джаз, фънк, трип-хоп, брейк бийт, чувствен соул ще звучат в музикалната сесия, която ще включва 3 уникални сета.
 
Сцена Backstage в Театър Азарян посреща премиерата на авторския спектакъл по мотиви от книгата на Петя Накова „Годината на осемте химии” с режисьор Василена Радева „Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта”. Спектакълът е театрална парабола – път, дефиниран от полета на мисълта и емоциите, в стремежа да запазим себе си, когато ни боли и се страхуваме, когато в нас расте смъртта. Това са четири истории за преодоляването на тежката диагноза „рак“, хвърлени под ъгъла на любовта – най-силният пазител на живота. А  хоризонтът са нашите близки, които ни обичат, за да останем живи, за да продължим. В НДК спектакълът ще бъде показан за пъви път на 8 февруари от 18:30 часа.