ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

НДК ПУСКА ДОПЪЛНИТЕЛНИ БИЛЕТИ ЗА ПРАЗНИЧНИЯ НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ „ДУХЪТ НА ЕВРОПА“

28 Dec, 2017

Поради големия интерес към Празничния новогодишен концерт „Духът на Европа“, НДК пуска билети във втори балкон. Те са на стойност 20 и 25 лв. 

Тридесет и първото издание на фестивала ще срещне блясъка на традицията с вълшебната цигулка на Светлин Русев и блестящия звук на Фестивалния симфоничен оркестър.

Концертът, който ще се проведе на 1 януари от 18:00 часа в зала 1, ще бъде първото събитие в България, с което Национален дворец на културата ще отбележи домакинството на страната ни като председател на Съвета на ЕС. 

„Духът на Европа” ще включва произведения на композитори от всичките 28 държави-членки от ЕС, а България ще бъде представена с „Нестинарски танц“ из балета „Нестинарка“ на Марин Големинов.

В духа на събитието и на престижното домакинство НДК избра за солист на концерта признатия в цяла Европа и в света цигулар Светлин Русев. „Много се радвам, че моята 2018 г. ще започне с такова приключение в зала 1 на НДК в компанията на маестро Емил Табаков и нашата чудесна българска публика“, споделя Светлин Русев. Част от произведенията, в които зрителите ще се радват на голямото майсторство на цигуларя, са: Еужен Изаи – „Berceuse“ (Белгия); Хенрик Виенявски – „Полонез в ремажор“ (Полша); Жул Масне  – Медитация из операта „Таис“ (Франция); Николо Паганини – „Laсampanella“ из Концерт за цигулка и оркестър №2 си минорoп.7 (Италия).

Диригент на концерта ще бъде Маестро Емил Табаков, който дълги години е бил диригент на Празничния новогодишен концерт и музикален директор на Новогодишния музикален фестивал в НДК.

Билетите са в продажба на касите на Билетен център – НДК, както и онлайн на ndk.bg. Цените са от 20, 25, 35, 45, 55, 65, 80 лв. Има и 20% намаление от всеки ценови пояс за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение.

В дните 31 декември и 1 януари, касите на Билетен център ще бъдат отворени от 10:00 до 16:00 часа на 31 декември и от 14:00 до 18:30, в първия ден на новата година.