ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

НДК ПУСКА ДОПЪЛНИТЕЛНИ БИЛЕТИ ЗА КРАЛСКИ КОНЦЕРТГЕБАУ ОРКЕСТЪР – АМСТЕРДАМ

15 Юни, 2018

Музикалното събитие на годината – концертът на Кралски Концертгебау оркестър – Амстердам ще се случи след броени дни на 30 юни в зала 1. Поради изключителния интерес към продуцирания от НДК концерт ще бъдат пуснати допълнителни билети на цени от 50 лв. и 70 лв.

За първи път публиката ще може да чуе и види на живо пълния състав на легендарния оркестър, а солист на вечерта ще бъде световноизвестният цигулар Веско Ешкенази. На сцената музикантът ще излезе с цигулка „Гуарнери дел Джезу“, която е произведена в Италия и е на близо 300 години. Експерти твърдят, че звукът на цигулката е ненадминат.Веско Ешкенази не крие вълнението си от предстоящия концерт и срещата с българската публика. „Всеки концерт е различен и всеки концерт носи различна емоция. Аз не се стремя към фабрична изработка на всеки един концерт, който примерно е с еднаква програма да е еднакъв. За мен, когато един концерт е еднакъв с друг, означава, че нещо не е наред и трябва да преосмислям самия себе си. Моето изкуство е това, което съм аз, тоест то е съвсем прозрачно за публиката. Смятам, че тя това усещат“, казва прочутият цигулар и допълва още за преживяването си на сцената: „когато започвам концерт, винаги съм малко по-навътре към оркестъра, но с развитието на концерта, с развитието на произведението, отивам все по-близо до публиката. Тоест страхът може би се преодолява и по време на изпълнението се забравя.“

Вълнуващият концерт е на 30 юни от 20:00 часа в зала 1, а билети можете да закупите от Билетния център или онлайн на tickets.ndk.bg.

В текста са използвани материали от филма „Цигулката е моят живот“ на БНТ.

Концертът се реализира с подкрепата на Столична община.