ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

НДК ПУСКА ДОПЪЛНИТЕЛНИ БИЛЕТИ ЗА КОНЦЕРТА НА КИРИЛ МАРИЧКОВ И „ФОНДАЦИЯТА“

12 Sep, 2019

Легендата на българския рок е с нов албум за 75-годишнината си

Легендата на българския рок – Кирил Маричков ще зарадва многобройните си почитатели с нов албум. Работата по него е почти приключила, а някои от новите песни публиката ще може да чуе за първи път на живо на 30 октомври, когато в зала 1 ще отпразнуваме рождения ден на обичания от всички Кирил Маричков. Поради големия интерес към концерта, НДК пуска допълнителни билети на цени от 25, 20 и 15 лв., които феновете могат за закупят онлайн или на касите на Билетен център – НДК.„Албумът трябваше да излезе през 2012, когато щяхме да чествахме 45 годишнината на „Щурците“. Още тогава бях готов с шест песни за албума, но се случи това с Пеци и аз спрях работа по него и парчетата така и си останаха нереализирани. От едно известно време се върти в главата ми идеята да го довърша. Направих още шест песни и сега, за концерта ни на 30 октомври албумът ще е готов и наличен за феновете“, разкрива Кирил Маричков.

Новият албум все още няма заглавие, но музиката и изпълнението на всички песни в него са на Кирил Маричков. На предстоящия концерт ще прозвучи за първи път една от тези песни – „Светлина“, изпълнена от „Фондацията“, а текстът е на Дони.

От създаването си през 2013 г. супергрупата Фондацията – The Fondation направи две турнете в Северна Америка и Европа, концертира в Близкия Изток (Израел, Кувейт, Катар и Дубай), в Австралия и Нова Зеландия, в Япония и направи околосветско турне. Супергрупата изпълнява любими песни на няколко поколения българи, като легендарните музиканти редуват големите хитове на бандите, от които са  започнала знаменитите им кариери.
 
Кирил Маричков - Щурците
Иван Лечев // Ivan Lechev - FSB
Славчо Николов // Slavcho Nikolov - Б.Т.Р.
Венко Поромански // Venko Poromanski – ТЕ
 
Билети за концерта можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg и eventim.bg.