ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

МЛАДИ АВТОРИ ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ ИЗЛОЖБАТА „РАЗЛИЧНОСТИ” В АРТ ГАЛЕРИЯ - НДК

23 Oct, 2020

РазЛичности”vol. 2е заглавието, което младите творци от СТУДИО 4 УШИ са избрали за артистичната си изява в Арт Галерия - НДК.  Тя е продължение на проект от 2019 г. и част от програмата на Пловдив като Европейска столица на културата.
 
Общо 18 художници с над 50 произведения ще представят работите си, сътворени в различни сфери на пластичните изкуства, дизайна, вътрешната архитектура, дигиталните изкуства и др.
 
„Работите, представени в настоящата изложба, са препратка към отделните етапи и емоционални състояния, през които преминаваме. Чрез абстракция, цвят, материал, ние слагаме индивидуален отпечатък върху образа на съвременния български творец, като не се страхуваме от неразбиране.”, казват художниците. „Почти като в афиш ние заявяваме себе си – конкретно и преднамерено – за да се свържем с онази публика, която ще ни се довери”, допълват те.
 
Както във всяка съвместна изява на тези разЛични автори, изложените работи са изработени в разнородни материали и техники. Кристина Вътова и Петя Попова представят серии рисунки с молив, тънкописец, сух пастел. Михаела Каменова, Венцислав Шишков, Светослав Хаджигаев и Ваня Димитрова показват скулптури от метал, сред които „Йо – йо“, „Сън“, „Танц с огън“, „Зенит“ и „Възход“. Милена Дечева участва с „Ще се намерим“ – цикъл сериграфии, смесена техника. Владимир Мичев, Николай Мартинов, Пламен Петрунов, Христо Кирилов и Валентин Митев показват на публиката скулптура и релеф от дърво – „Деструкция“, „Завръщане“, „РазЛичности“, като в последната са използвани 50 вида дърво. Серия порцеланови декоративни чинии представя Златина Кръстева, обекти от хартия - Сирма Маркова, а стоманена пластика „Дъжд“ с 18 малки платна - Николета Иванова. Със скулптури от бронз участват Илия Новачев и Цветан Николов, а с дървена кинетична инсталация се представя Иван Ушев.
 
Изложбата може да бъде видяна между 3 и 19 ноември от 10:00 до 18:00 часа в Арт Галерия-НДК. Входът е свободен.
 
За СТУДИО 4 УШИ
СТУДИО 4 УШИ е приятелски кръг от художници, които работят в различни сфери на пластичните изкуства, дизайна, вътрешната архитектура, дигиталните изкуства и др. Това, което ги обединява като творци, е специалното отношение към класическите прийоми в изкуството. Основният им стремеж не е да правят съвременно изкуство, а да не правят временно такова. Важно за тях е търсенето на истински стойности в това, което правят, за което едно от най-съществените неща е диалога помежду им. От там идва и името, като формулировка на това, че да те чуват е също толкова важно, колкото и да слушаш, за което са нужни минимум 4 УШИ.
Студиото остава отворена общност, в която място има за всеки, който е на мястото си.
 
Автори:
ВаняДимитрова, СветославХаджигаев, КристинаВътова, ЦветанНиколов, СирмаМаркова, НиколайМартинов, МиленаДечева, ИлияНовачев, МихаелаКаменова, ХристоКирилов, НиколетаИванова, ВладимирМичев, ПетяПопова, ПламенПетрунов, ВалентинМитев, ИванУшев, ВенциславШишков, ЗлатинаКръстева
 
 
Молим посетителите да спазват всички противоепидемични мерки.