ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „ПЕРОТО“ СЪС СПЕЦИАЛНА СЪБОТНА ПРОГРАМА ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ

26 Sep, 2018

Каша за душата или Коледното джудже в бакалницата“ на 29 септември от 11:30 часа, е първият спектакъл, с който Литературен клуб „Перото“ стартира серията детски инициативи в културното пространство.

Всяко съботно утро най-малките ще бъдат посрещани със забавни, поучителни и образователни спектакли.

Първото представление ще запознае децата с темата за избора, пред който всеки един от нас е изправен всеки ден. Изборът на пътя, по който да поеме – пътят на духовното или пътят на материалното. Главният герой – Коледното джудже (домашно духче) случайно се запознава с поезията в лицето на една книга разменена за пакетче кафе в кварталната бакалия. Това запознанство го поставя пред сложен и на практика невъзможен избор за неговото недорасло съзнание – духовното (представено в приказката от беден студент, който не може да го храни и топли, но е способен да му чете до безкрай красиви истории) или материалното (в лицето на продавачката в бакалницата, която го храни с вкусна каша и топли цял етаж само за него, но е неспособна да прочете нещо повече от сутрешния вестник).
Режисьор на „Каша за душата или Коледното джудже в бакалницата“ е Даниана Коева, а в ролите ще бъдат Даниела Маринова, Ива Караманчева, Константин Костадинов, със специалното участие на Георги Михалков и Алгара Михалкова – глас.

Спектакълът е подходящ за деца между 6 и 8 годишна възраст. 
Продължителност: 50-60 мин.

Билети за спектакъла можете да закупите от касите на Билетен център – НДК или на място в Литературен клуб „Перото“, час преди събитието. 

Цената за придружител + дете, е 15 лв. За всеки допълнителен посетител /възрастен или дете/ – допълнителни 5 лв.