ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

Единственият начин за преодоляване на covid - психозата е да създадем доверие в обществените сгради и доверие помежду си

21 Oct, 2020

53-тото издание на СТРОЙКО започна днес в Националния дворец на културата при спазване на всички противоепидемични изисквания. Изложението ще продължи до 25 октомври, а веднага след официалната част в откритата площ пред НДК се проведоха демонстрации на техника от Главна дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението” на МВР, Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община и Български червен кръст.

В официалното откриване на изложението се включиха изпълнителният директор на НДК – Ангел Митев, председателят на Съвета на директорите на НДК – Борислав Велков, зам-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението” на МВР, Красимир Димитров, директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община, както и управителят на Стройко Експо – Маргарита Николова.

„27 години СТРОЙКО, 52 издания и около 3 млн. посетители са невероятно постижение”, отбеляза председателят на Съвета на директорите  на НДК Борислав Велков. Според него СТРОЙКО вече е част от културните традиции на НДК и на столицата. „Радваме се, че тази година в дни на несигурност и на притеснения фокусът на изложението е насочен към сигурността и превенцията на домовете ни, а също така и на обществената сигурност. В Националния дворец на културата, но и пред него, хората могат да видят и да усетят грижата на институциите за тяхната сигурност.”, каза още Велков и допълни:  „Надяваме се да има посетители. Ние от НДК сме се погрижили да бъдем отворени, гостоприемни при спазване на всички противоепидемични мерки, което за нас е много важно, тъй като единственият начин за преодоляване на психозата е да създадем доверие в обществените сгради, да създадем доверие помежду си, както и усещането, че тези, които се грижат за нас, са добри професионалисти”, отбеляза още Велков.

НДК призовава посетителите на СТРОЙКО да спазват всички противоепидемични мерки.