ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

БОРИСЛАВ ВЕЛКОВ, НДК: СТОЙНОСТТА НА СЪБИТИЙНИЯ ПАЗАР НЯМА ДА ДОЙДЕ ОТ ОБЕМА ИЛИ КОЛИЧЕСТВОТО, А ОТ СЪДЪРЖАНИЕТО

12 Oct, 2020

„Само там, където има реализъм в стратегическото мислене, пазарни взаимодействия с организациите и бизнеса, бърза адаптация към новите възможности и иновации, ще се достигне до трансформация, която да даде истински нови перспективи”. Това, каза председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков на годишната конференция „Новото нормално”, организирана от Travel Academy. Велков обърна внимание още, че стойността на събитийния пазар в условията на корона-кризата ще дойде не от от обема или количеството, а от съдържанието.

Той взе участие в панела на Българското конгресно бюро (БКБ), на което НДК е ротационен председател, член и съучредител. В панела се включиха още водещи събитийни мениджъри, сред които Йоан Младенов, Заместник Управител Събития & MICE, Inter Expo Center, а водещ на панела бе Теодора Жилкова, изпълнителен директор на БКБ.

Участниците обсъдиха темата за бъдещето на конгресната индустрия в новата/настоящата и вероятно бъдещата реалност. "Да имаш най-голямото пространство вече не е достатъчно. Трябва да си го изпълнил със смисъл и съдържание, което вълнува хората. Много, много усилия трябва да се положат в разнообразието и формите, които да привличат публиките. Време е за трансформация, време за нови възможности, готово ли е съзнанието ни за това?”, попита още Велков.