ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

БОРИСЛАВ ВЕЛКОВ: НДК Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ПЛАТФОРМА ЗА КОНГРЕСНА И КОНФЕРЕНТНА ДЕЙНОСТ

29 Jan, 2020

За поредна година НДК ще бъде домакин и партньор на 53-тото издание на „Стройко Експо пролет 2020”, което този път ще премине под мотото „Високотехнологичният дом и град”, ще се проведе между 25 и 29 март и ще представи иновации в сферата на сигурността, „умния дом”, зелените технологии, взаимодействието между жилището и градската среда и др. На специална пресконференция екипът на изложението разказа подробности за визията си в присъствие на ключовите партньори в лицето на НДК, МВР, Столична община, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Камарата на архитектите в България.
От архитектурна и функционална гледна точка НДК е безпрецедентна сграда за мащабите на София, за страната, за региона и ръководството на НДК се опитва по най-добрия начин да използва и развива този актив. Това отбеляза по време на пресконференцията председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков и допълни: „Освен че е културен център, НДК е и конферентен център, чието развитие ще бъде приоритет за нас през тази година.”

Велков напомни, че вече 27 години НДК и Стройко Експо са под един покрив и изрази задоволство от посоката на развитие на Стройко, която напълно съвпада с тази на НДК.

„Конгресно-конферентната индустрия е сред най-бързоразвиващите се индустрии не само в Европа, но и в света. Въпреки технологиите, въпреки възможностите да видим всичко он-лайн и от дистанция, срещата между хората остава ключова, важна и незаменима, защото именно по този начин те биха могли да обменят идеи за бизнеса си и за начина си на живот. В този смисъл НДК е изключителна платформа за конгресна и конферентна дейност, възможностите ни са големи не само като база, но и като екип и технически потенциал”, заяви още Велков. Той допълни, че инвестицията в сигурността, направена за успешното провеждане на Българското председателство на Съвета на ЕС продължава да се ползва и днес от партньорите и посетителите на Двореца. „Председателството даде нова посока, трансформация и възход на НДК. Това помогна НДК да бъде забелязан и утвърден сред партньорите и инстутициите като естествено място за провеждане на мащабни форми като Стройко. Не на последно място и от изключително значение за нас е това, че ние сме създали през годините наша вярна аудитория и старателно я обгрижваме, но сме отворени да се адаптираме и да търсим и нови аудитории. Чрез изложения като Стройко в НДК влизат модерни, мислещи, хора с изисквания към себе си и към дома си, така че ние сме в готовност да ги посрещнем гостоприемно. Вярвяме, че това носи добавена стойност както за Стройко, така и за НДК”, каза още Велков.

„Стройко Експо пролет 2020” предвижда богата съпътстваща програма с демонстрации на открито, дискусия с водещи архитекти, строители и проектанти и мн. др.